Dummebøder i E-boks

Christian Nielsen fra Frederikshavn føler sig dårligt behandlet. Trafikstyrelsen har uddelt bøder på 4000 kroner, fordi han havde overset sin E-post.

Det var først, da der forleden dumpede et brev ind af postkassen, at Christian Nielsen opdagede at noget var galt. Brevet var fra Trafikstyrelsen, der opkrævede 2000 kroner i bøde, fordi han havde overset en synsindkaldelse på hans bil.

- Jeg ringede til dem for at høre om det kunne være rigtigt, men det var faktisk værre endnu. De fortalte mig, at der også lå en bøde for en rykker, så i virkeligheden skylder jeg nu 4000 kroner i bøde.

Al post fra det offentlige har siden november 2014 været digital, og ifølge Digitaliseringsstyrelsen har langt de fleste danskere styr på systemet. Vicedirektør Carsten Møller Jensen siger:

- Vores tal viser at 98 procent af alle danskere har kendskab til digital post og hele 97 procent har siden marts 2014 været logget ind på E-post.

Men Christian Nielsen er alligevel ikke overbevist.

- Jeg tror der er mange som mig, der f.eks. arbejder om aftenen, der ikke har set kampagnerne for E-boks, så jeg føler mig bondefanget.

Det er Trafikstyrelsen, der har sendt bøderne til Christian Nielsen. Digitaliseringsstyrelsen har kun formidlet de dårlige nyheder.

Digitaliseringsstyrelsen kommer i øvrigt med en ny oplysningskampagne til efteråret.


Seneste nyt

fra Nordjylland