Dyk i antal tyverier på Dana Cup

 Dyk i antal tyverier på Dana Cup

Øget velstand i Østeuropa kan nu mærkes i Hjørring. Den store internationale ungdoms-fodboldturnering Dana Cup var for bare få år siden hårdt plaget af omfattende tyverier hos de handlende. Nu er der nærmest sket et styrtdyk i antallet af tyverier

De knap 20.000 deltagere ved den 26. Dana Cup har penge med på lommen som aldrig før. Nu bliver varen betalt og kun ganske få lister den indenfor trøjen eller ned i tasken.

- Førhen oplevede vi, at blandt andre polakker stjal i stor stil. Sådan er det ikke længere siger vagt hos Intersport, Kim Larsen, til TV2/NORD.

Der er nogenlunde det samme antal østeuropæiske hold med ved Dana Cup som der plejer. Men tilsyneladende så stjæler de østeuropæiske deltagere ikke i samme omfang som tidligere.

-Mon ikke østeuropæerne er kommet lidt mere ved muffen. Førhen tog vi dem tit i butikstyverier i forretningerne. Det er meget bedre i år, måske især fordi vi har udelukket hold fra Armenien, der tidligere har voldt store problemer, siger John Rober Larsen, der er Dana Cups turneringsleder.

I øvrigt så måtte Dana Cups kæledægger - drengene fra slumkvarteret Cité Soleil i Haiti - i dag tidligt forlade turneringen, da de tabte en straffesparkskonkurrence til et svensk hold.


Seneste nyt

fra Nordjylland