Dyr smidt ud som skrald

Flere og flere husdyr bliver efterladt i papkasser, sportstasker og skraldespande. Det seneste år er antallet af dumpede dyr steget med 50 procent.

Nordjyder er i stigende grad ligeglade med, hvordan de skiller sig af med deres husdyr, som i flere grove tilfælde bliver efterladt uden chance for at overleve. Sådan lyder det fra Dyrenes Beskyttelse og Nordjyllands Internat.

En af dem, der har set det med egne øjne er Kristian Ydesen, der forleden kom kørende på landevejen lidt uden for Hirtshals. Her ser han en bil holde ind og efterlade fire kattekillinger.

- Vi standser op og ser, at killingerne er på vej ud på vejen. Bilen kører bare hurtigt videre. Jeg bliver rigtig sur, og vi beslutter os for at aflevere kattene til et dyreinternat, siger Kristian Ydesen.

Hos Nordjyllands DyreInternat oplever de også grovere eksempler på husdyr, der bliver overladt til dem selv.

- For eksempel så havde vi fire killinger og deres mor, der blev smidt i en skraldespand, hvor en af killingerne nåede at dø, inden vi fik den ind, og det er jo ikke en måde at behandle dyr på. Vi har også haft en kat, der blev lukket inde i en papkasse og smidt i en papcontainer, fortæller Rene Skall, der er souschef hos Nordjyllands Internat.

Hos Dyrenes Beskyttelse viser tallene, at antallet af dumpede dyr alene i år er steget med 50 procent. Nordjyllands Internat har også oplevet en kedelig udvikling i antallet af husdyr, der bliver dumpet forskellige steder af deres ejere.

René Skall mener ikke, at løsningen på problemet er billigere og lettere adgang til neutralisering og aflivning af husdyrene, men i stedet en ændring i mentaliteten og muligvis en lovændring.

- Det skal være risikofyldt at dumpe dyr, det vil sige, det skal være muligt at blive straffet, i dag er politiet ikke interesseret i at tage sagerne, og det gør jo, at det er rimelig risikofrit at gøre det, forklarer Rene Skall.


Seneste nyt

fra Nordjylland