Dyrere flæskesteg

Flæskestegen bliver snart dyrere, fordi kineserne har fået smag for svin og er villige til at betale godt.

I takt med, at den kinesiske middelklasse vokser sig større og
rigere, efterspørger Kina større og større mængder af svinekød -
og det kommer blandt andet fra Danmark.

Specielt fordi kineserne er villige til at give en højere pris for de danske svin, end de kan sælges for i Europa. Svineproducenterne får cirka 15 øre mere per kilo kød, når de sælger til Kina.

Men for danskerne kan kinesernes smag for svin komme til at
betyde, at flæskestegen bliver dyrere, fordi de høje kinesiske
priser trækker de europæiske priser med op. Siden sommer er
priserne på svinekød i Kina steget med 30-40 procent.

- Den øgede rigdom betyder, at kineserne i stigende grad
vil have de samme udskæringer som europæerne, og så presses
prisen op i Europa. En situation, der meget hurtigt kan blive
aktuel, siger Søren Tinggard, underdirektør i fødevarevirksomheden Danish Crown.

Grisehoveder- og ører har traditionelt set været i høj kurs i
Kina, men ifølge Danish Crown har kineserne de seneste måneder
også købt spareribs og brystflæsk, som også er populære
udskæringer hos europæerne.

I det første halve år af 2010 eksporterede Danmark ifølge en
opgørelse fra Landbrug & Fødevarer 72.851 tons svinekød til
Kina, og i det første halve år af 2011 var det tal steget til
91.313 tons.


Seneste nyt

fra Nordjylland