Dyrere at sælge dit hus

Fra på tirsdag bliver det dyrere at sælge dit hus. Der træder nemlig nye regler for tilstandsrapporter i kraft.

Taget skal kigges grundigt efter, og elinstallationerne skal tjekkes, når der fremover skal laves tilstandsrapporter inden et hussalg. Fra d. 1. maj træder nye regler om tilstandsrapporter i kraft og det gør rapporterne mere omfattende, men også dyrere at få lavet.

Reglerne kommer også til at ramme de boligsælgere, som allerede har fået lavet en tilstandsrapport. De skal nemlig investere i supplerende tjek, for, at de fortsat kan bruge tilstandsrapporten til at tegne ejerskifteforsikring på deres hus.

Hvor en tilstandsrapport i dag koster omkring 5000 kroner, bliver prisen fra d. 1. maj 7500 kroner. Ejerskifteforsikringen stiger også i pris, nemlig fra cirka 8000 kroner til cirka 17.500 kroner. De nye regler betyder altså, at hvor det før kostede sælgeren cirka 13.000 kroner, kommer det nu til at koste cirka 25.000 kroner.

Det var et bredt flertal i Folketinget, der i sin tid vedtog de nye regler. Ordningen skal sikre, at huskøbere bedre undgår ubehagelige overraskelser. Både Socialdemokraterne og Venstre stemte for forslaget, men begge partier frygter nu prisstigningerne:

- Danmark er et af de lande, hvor det er dyrest at handle hus. Det koster omkring 100.000 kroner at handle med et hus i provinsen til omkring to millioner. Boligmarkedet ligger stille ligenu, og det bliver da ikke bedre af, at priserne stiger endnu mere, siger folketingsmedlem Preben Bang Henriksen (V).

Og Socialdemokraternes Bjarne Laustsen er enig:

- Vi kan ikke acceptere, at priserne stiger på den måde, så vi er klar til at kigge på forliget igen. Vi skal både have en sikkerhed for forbrugerne, men vi skal heller ikke tømme borgernes lommer, så hussalget går yderligere i stå, siger han.


Seneste nyt

fra Nordjylland