Dyrerigets bedste sæddonorer

[size=3]Gangarter og temperamenter blev gransket grundigt, da Helgstrand Dressage lørdag præsenterede deres bedste dressurhingste. [/size]

Det var de bedste danske hingste, det handlede om, da Helgstrand Dressage i eftermiddags slog dørene op til hingsteshow. For langt over 1000 fremmødte publikummer blev de bedste avlshingste vist frem. Men selvom eftermiddagen var præget af show og opvisning, handlede det i sidste ende om "cool business."

Hingstene, som i dag blev fremvist, er nemlig blandt de bedste i Danmark indenfor dressur. Derfor er deres sæd særdeles attraktiv, når der skal avles nye føl.
- Man håber jo hver gang på at ramme det match, der gør at man får en superhest, som man kan komme ud og ride Grand Prix på eller som bliver rigtig mange penge værd, fortæller Marianne Helgstrand, der er medejer af Helgstrand Dressage.
Rammer man rigtigt og får avlet et føl, som bliver til en dygtig dressurhest, kan en sådan hest ende med at blive op mod et tocifret millionbeløb værd. Derfor tiltrak dagens arrangement også potentielle kunder fra både ind- og udland.
- Vi har både kunder fra Holland, Sverige, Tyskland og Norge. De kommer fra hele verden. Vi har såmænd også kunder fra Dubai og Australien, siger Marianne Helgstrand.
En af dem, som i dag kiggede ekstra grundigt på hestene, var Per Jensen. Han er dansker, men bor til dagligt udenfor Amsterdam, hvor han formidler kontakten mellem Helgstrand Dressage og potentielle kunder i Holland.
- Vi søger alle sammen den nye verdensmester. Og man prøver og prøver og prøver. Hvis det lykkes, har vi gjort det godt. Hvis ikke prøver vi bare igen. Man giver ikke op!, forklarer Per Jensen.
Det var tredje år i træk, hingsteshowet blev afholdt.


Seneste nyt

fra Nordjylland