Dyreværnsforening vil indsamle penge til at få hvalen ud

Dyreværnsforeningen, Alle Dyrs Ret, har startet en indsamling for at hjælpe hvalen i Hobro ud af Mariager Fjord.

Mange har råbt og skreget efter hjælp til hvalen, der svømmer helt inde ved Hobro i Mariager Fjord.

Nu har Naturstyrelsen givet grønt lys til, at private kan forsøge sig med en redningsaktion for at få hvalen ud af fjorden igen.

Det har fået dyreværnsorganisationen, Alle Dyrs Ret, til at starte en indsamling, der skal samle penge ind til at kunne få professionelle til at hjælpe hvalen ud af Mariager Fjord.

- Jeg tvivler på at kajakker kan presse hvalen ud af fjorden. Vi skal finde nogen, der har noget ekspertise – nogen der har noget viden inden for området. Vi skal have hjælp til at finde ud af, hvem der kan hjælpe, siger Helle Nybo fra Alle Dyrs Ret.

Foreningen selv har selv lagt 5.000 kroner i indsamlingen, som de håber på kan indsamle nok penge til, at få noget kvalificeret hjælp til hvalen.

 

- Jo flere vi står sammen jo større chance er der for, at vi kan få hvalen ud i god behold. Vi vil gøre alt, hvad vi kan, men vi kan ikke gøre det alene, siger Helle Nybo.

Tidligere var opfattelsen den, at hvalen var en vågehval, men ved et møde mandag er Naturstyrelsen kommet i tvivl om, hvorvidt der er tale om en sejhval.

Modsat vågehvalen kan sejhvalen ikke leve af de dyr, der er i Mariager Fjord og derfor vil den sandsynligvis ende med at dø af sult, hvis ikke hvalen kommer ud af fjorden.

-  Vi skal give hvalen en chance for at overleve. I det vi skynder at hvalen sund, mener vi, at der er en 50/50 chance for, at den kommer ud i god behold, siger Helle Nybo.

- Alle dyr har ret til hjælp, og derfor søger vi alt den hjælp, vi overhovedet kan komme i nærheden af. Alt viden er mere end velkommen, siger Helle Nybo.


Seneste nyt

fra Nordjylland