Dyrt at spare på Flyvestation Aalborg

 Dyrt at spare på Flyvestation Aalborg

To rengøringsassistenter ansat som afløsere i ubesatte stillinger på Flyvestation Aalborg blev ikke forlænget, da deres ansættelse udløb. Dagen efter udførte de deres job, men nu ansat i et privat rengøringsselskab, som Forsvaret havde hyret. Nu var de bl

Fra anden konto
Det er dyrt at spare i forsvaret. Mens stillinger står ubesatte for at spare løn, udføres arbejdet uden problemer af vikarer, der betales fra en anden konto. Det bekræfter forsvarsminister Søren Gade (Venstre) og Forsvarskommandoen i et svar til forsvarsordfører John Dyrby Paulsen (Soc.dem.), skriver Nyhedsbrevet 3F.

Skal spare 1,4 milliarder
Forsvaret skal spare 1,4 milliarder inden udgangen af 2009. Som en del af besparelserne skal ledige stillinger på driftsområdet stå ubesatte i seks måneder, før de igen kan besættes.

Afløsere ikke forlænget - og dog
Det betød for nylig, at to rengøringsassistenter ansat som afløsere i ubesatte stillinger på Flyvestation Aalborg ikke blev forlænget, da deres ansættelse udløb 31. marts. Dagen efter udførte de deres sædvanlige arbejde på Flyvestationen, ansat i et privat rengøringsselskab, som Forsvaret havde hyret. Nu var de blot blevet dyrere, fordi rengøringsfirmaet også skal tjene på det.

- Det viser præcis, hvorfor der skal ske nogle omvæltninger for at få styr på økonomien i forsvaret. Det her er jo ren Roskilde Bank, siger John Dyrby Paulsen til Nyhedsbrevet 3F.

Betaling af arbejdsydelser ikke løn
I svaret på §20 spørgsmål svarer Søren Gade og Forsvarskommandoen, at efter Statens kontoplan:

- henføres betaling af arbejdsydelser, til betaling som erhvervsmæssig virksomhed ikke til lønbegrebet.

Det vil sige, at:
- der i overensstemmelse med gældende regler kan anvendes midler fra det ordinære driftsbudget til ansættelse af vikarer.


Seneste nyt

fra Nordjylland