Dyst på store hestekræfter: Racerbilen møder militærflyet

Som optakt til Danish Air Show i Aalborg til juni var der mandag vaskeægte ræs på Flyvestation Aalborg, hvor to racerbiler og et Challenger-fly kørte om kap.

Det er et af livets helt store spørgsmål. Det er et spørgsmål, enhver mand med en forkærlighed for fart og benzin ikke kan lade være med at stille sig selv:

Hvad er hurtigst - en italiensk racerbil eller et militærfly?

Og lige præcis dét spørgsmål skulle mandag besvares med en dyst på startbanerne på Flyvestation Aalborg. Her var to italienske kraftkarle, en Ferrari og Lamborghini, linet op ved siden af flyvestationens Challenger-fly. Over en strækning på 2000 meter skulle det afgøres én gang for alle, hvad der kan køre stærkest.

Racerbil bedst fra start

På forhånd var både piloter og racerkørere nervøse for dystens udfald. Morten Valentin Jensen, kaptajn i Air Transport Wing Aalborg på flyvestationen, turde da heller ikke komme med nogle spådomme på forhånd.

- Vi må vente med at få spændingen udløst til lidt senere. Men én ting vil jeg godt love, og det er, at vi blive de første, der kommer i luften, sagde Morten Valentin Jensen, som dog forventede, at racerbilerne ville accelere hurtigst og føre de første 1000 meter. 

I cockpittet tælles der ned fra fem, og på "go" sparker de store motorer Challenger-flyet i gang. Men flyet kommer ikke nær så godt fra start som Ferrarien, der sprinter ned af startbanen. Tilbage ved startlinjen står Lamborghinien, som ikke rykker sig en centimeter.

Som ventet er Ferrarien hurtigst på den første halvdel af den to kilometer lange spurt, men Challenger-flyet henter racerbilen sidst på distancen, inden det stryger i vejret. 

- Klar sejr

Vel nede på jorden igen melder Challenger-flyet sig klar til endnu en omgang - denne gang mod Lamborghinien, som er kommet sig over de tekniske problemer. 

Igen er det racerbilen, der kommer klart bedst fra start. Men efter de 2000 meter er piloterne i flyets cockpit ikke i tvivl:

- En klar sejr igen.

Dysten på Flyvestation Aalborg var en optakt til Danish Air Show, som i år afholdes i Aalborg foran forventede 100.000 tilskuere. Showet finder sted den 10. juni


Seneste nyt

fra Nordjylland