EBH Bank for retten - eks-direktør ikke mødt op

Den tidligere bestyrelsesformand for EBH Bank er mødt op i landsretten på retssagens første dag, mens den tidligere direktør ikke har indfundet sig.

Mandag morgen er sagen mod tidligere topfolk i den krakkede EBH Bank begyndt ved Landsretten i Viborg. Det er bare dag et ud af i alt 112 retsdage, der er sat af til afklare, om tidligere direktør, bestyrelsesformand og flere ledende medarbejdere kan holdes ansvarlige for et tab på 700 millioner kroner.

Ifølge TV2 Nords udsendte i landsretten er både den tidligere bestyrelsesformand, Egon Korsbæk, og også næstformanden mødt op til den første dag i retten.

Men direktøren, der sad med ansvaret for EBH Bank, da den krakkede i 2008, Finn Strier Poulsen, har ikke vist sig.

De otte fremmødte advokater for de sagsøgte EBH-topfolk holder stadig på, at deres klienter skal frifindes for anklagerne om, at banken blev ledt så dårligt af direktør og bestyrelsesformand, at det er ansvarspådragende.

Sagen er rejst som en erstatningssag af Finansiel Stabilitet, der overtog resterne af EBH Bank. Men det vil tage landsretten mere end et år at nå igennem den 213 sider lange stævning, de 53.958 sider med bilag og de mange vidneforklaringer, før der kan falde en afgørelse i slutningen af 2018.

Boris Kristensen fra Kammeradvokaten læste i alt 31 påstande op til at begynde med, som tilsammen udgjorde erstatningskravet på i alt 718 millioner kroner. Den gennemgang alene tog næsten en halv time.

Ifølge advokat Erik Welauff, der repræsenterer den tidligere bestyrelsesformand i EBH Bank, er det en opsigtsvækkende sag.

- Jeg har ført store sager, og jeg synes at jeg som professor har set en del, men jeg har aldrig set en sag i den størrelsesorden her, i Danmark før, har Erik Werlauff udtalt til TV2 Nord.

Sagen fortsætter de næste måneder med to ugentlige retsmøder, inden der fra april næste år bliver skruet op til tre retsmøder om ugen. 


Seneste nyt

fra Nordjylland