EBH-sag er muligvis ikke anket til tiden

Forsinket post er skyld i, at sagen mod EBH bank måske ikke når landsretten.

Otte personer var tiltalt for kursmanipulation, mandatsvig og bedrageri i sagen om EBH bank. Ved byretten i juli i år blev de frifundet. Bagmandspolitiet ville anke sagen. Men nu viser det sig, at sagen muligvis ikke skal for landsretten.

Ankemeddelelsen er ikke nået landsretten i tide. Bagmandspolitiet har nemlig ikke overholdt de tidsfrister, der er i forbindelse med at anke sagen til landsretten. Det skriver finans.dk

Forsvarsadvokaterne har klaget til Vestre Landsret og forlanger, at sagen afvises, fordi bagmandspolitiet ikke har overholdt de formelle tidsfrister. Hvis sagen bliver afvist, så står byrettens frikendelse af de syv tiltalte ved magt. Sådan lyder argumentet fra forsvarsadvokaterne.

- Det er ikke en specielt betryggende måde, denne sag har været håndteret på. Som part i en sag og som almindelig borger må man forvente, at anklagemyndigheden er i stand til at overholde de ankefrister, der gælder, siger Arvid Andersen, der er forsvarer for EBHBanks tidligere adm. direktør Finn Strier Poulsen til finans.dk

Bagmandspolitiet erkender, at nogle af deres breve er sendt en dag for sent. Men de mener også, der er sket en fejl hos Post Nord. Men hos bagmandspolitiet mener de ikke, at denne bagatel skal have indflydelse på retssagens gennemførelse og mener, at det er landsretten, der skal afgøre, hvorvidt der er tale om en rettidig anke.


Seneste nyt

fra Nordjylland