EBH: Største sag nogensinde i Vestre Landsret

En stævning på 213 sider, 112 retsdage og sagsmapper på over 50.000 sider. Omtrent sådan lyder opskriften på erstatningssagen, som Finansiel Stabilitet har anlagt mod tidligere topfolk fra den krakkede EBH bank. Det gør den til den største sag nogensinde ved Vestre Landsret.

Advokat Erik Werlauff er ikke i tvivl.

- Efter internationale forhold vil man sige, at den er stor. Efter danske forhold vil man sige, at den er mega!

For erstatningssagen mellem Finansiel Stabilitet og en række personer med tilknytning til den krakkede EBH bank er enorm. Som forsvarsadvokat for den tidligere bestyrelsesformand i EBH bank, Egon Korsbæk, vil Erik Werlauff det næste år have sin faste gang i Vestre Landsret i Viborg, mens den enorme retssag kører. 112 retsdage er afsat til sagen, der udover Erik Werlauff tæller syv andre forsvarsadvokater og fire advokater fra Kammeradvokaten, der fører erstatningssagen for Finansiel Stabilitet.

Finansiel Stabilitet stævner den tidligere ledelse, en række bestyrelsesmedlemmer og eksterne revisorer for op mod 718 millioner kroner, som de – efter Finansiel Stabilitets opfattelse – kan stilles til ansvar for i kølvandet på EBH banks krak i efteråret 2008.

- Sagen har jo noget at gøre med at sætte grænser for, hvordan man arbejder i en bestyrelse. Er man automatisk ansvarlig, når et selskab går ned – herunder en bank? Det er jo lidt det, man vil gøre her. Man vil sige: ’Nå, nu skal I sørme dømmes, for det gik ned. Det må I betale for!’, siger Erik Werlauff.

Ved dagens retsmøde nedlagde samtlige forsvarsadvokater påstand om frifindelse af deres klienter. Op mod 70 personer skal afhøres i sagen, der forventes at slutte i november 2018. Men først i begyndelsen af 2019 forventes der at falde dom – en dom, der af begge parter kan ankes til Højesteret.


Seneste nyt

fra Nordjylland