EfB-sejr i Aalborg sender guldfordel til Midtjylland

AaB tabte igen i Aalborg, da Esbjerg lukkede ned for nordjyderne og vandt 2-0.

AaB smed endnu engang vigtige point i guldkampen hjemme på Nordjyske Arena, da Esbjerg slog Superligaens tophold med 2-0 lørdag aften.

Martin Pusic stod for kampens første scoring, da han bragte Esbjerg foran 1-0 i begyndelsen af anden halvleg. Angriberen kom først på en hoppende bold i feltet og fik bolden over Nicolai Larsen og ind i AaB-nettet.

I overtiden gjorde indskiftede Mick van Buren det til 2-0 for Esbjerg, da han passerede Nicolai Larsen.

Selvom AaB aldrig fik gang i det vanlige flydende spil, havde nordjyderne flere store muligheder for få bolden i nettet. Men skarpheden manglede i de afgørende sekvenser mod et Esbjerg-hold, der i løbet af store dele kampen ellers fik lukket AaB helt ned.

AaB har med nederlaget smidt guldfordelen over til FC Midtjylland, der har en bedre målscore end nordjyderne. AaB er dog stadig tre point foran midtjyderne, men Kent Nielsens tropper har kun tre kampe tilbage, mens FC Midtjylland mangler fire.

Midtjyderne spiller søndag hjemme mod FC Vestsjælland.

Det var for en gangs skyld en AaB-hjemmekamp med stor spillemæssig dominans til udeholdet. Esbjerg pressede højt oppe og tillod ikke AaB at få gang i det pasningsstærke fodbold.

Alligevel var det topholdet fra Nordjylland, der med flere kæmpe chancer i første halvleg skulle have bragt sig foran. Både unge Andreas Bruhn, Rasmus Jönsson og Lukas Spalvis havde helt åbne muligheder for at sparke bolden i mål.

Specielt Spalvis må græmme sig. Den ellers skarpe litauer modtog en returbold efter et stolpeskud fra Kasper Kusk, men selvom Spalvis stod i det lille felt og uden målmand i målet, formåede han ikke at få træf på bolden, der fløj ved siden af målet.

Og det blev altså straffet i anden halvleg, hvor Esbjerg scorede to gange.

Minuttet efter Esbjergs første scoring var Pusic faktisk tæt på at øge føringen, da han opsnappede bolden fra Nicolai Larsen. AaB-keeperen nåede dog at kaste sig ned og afværge endnu en scoring fra Pusic.

AaB's Rasmus Thelander og Anders K. Jacobsen havde begge mulighederne kort før tid for at hente et vigtigt point hjem til AaB, men i overtiden gjorde Mick van Buren det i stedet til 2-0 til udeholdet.

Esbjergs sejr betyder, at holdet nu igen er på femtepladsen med 42 point og er dermed stadig i spil til bronzemedaljerne.