Efter EM er damefodbold blevet interessant

Det er ikke hver dag, at medierne er til træning i en fodboldklub for kvinder, men ovenpå kvindelandsholdets succes ved EM i Holland, er det blevet en realitet. Tirsdag aften tog TV2 Nord med til træning i Fortuna Hjørring.

Siden det danske kvindelandshold vandt sølv til EM er damefodbold pludselig kommet på kortet og er blevet interessant for både medier og befolkningen.

Tirsdag aften kiggede TV2 Nords reporter Mogens Jørgens forbi kvindernes træning i fodboldklubben Fortuna Hjørring.

- Hvorfor tror du, at vi kommer forbi jeres træning i dag?, spørger Mogens Jørgensen.

- Jamen, i skal nok høre lidt om det her EM og hypen omkring det, lyder svaret fra cheftræner i damefodboldklubben Fortuna Hjørring, Brian Sørensen.

Og det er helt rigtig svaret. Lige som resten af landets medier har TV2 Nord også valgt at se på damefodbold efter landsholdets sølvmedalje.

Cheftræner Brian Sørensen har aldrig før oplevet så stor mediedækning af kvindefodbold, som han gør nu.

- Endelig får vi et lille gennembrud, der går at medierne interesserer sig for det. Ikke bare medierne, men faktisk hele den danske befolkning, siger cheftræneren, der har beskæftiget sig med damefodbold i 20 år.

Brian Sørensen er ikke i tvivl om, at det store fokus – især fra tv – vil få interessen for pigefodbold til at stige.

- De små unge piger skal jo vælge om de vil begynde til fodbold, gymnastik, håndbold eller hvad det nu kan være, og der tror jeg da, de vælger fodbold, fordi der har været så meget omkring det, siger han.

Fortuna Hjørring spiller første kamp i turneringen mandag aften på udebane mod Varde.


Seneste nyt

fra Nordjylland