Efter fem timer på skorstenen: Asylansøger er nu kravlet ned

Det lykkedes politiet at få asylansøgeren til kravle frivilligt ned fra den 12 meter høje skorsten.

Eftermiddagens drama ved asylcenteret i Ranum i Vesthimmerland er nu slut. Efter fem timer på en 12 meter høj skorsten er asylansøgeren kravlet ned.

Manden kravlede klokken 11.30 op på skorstenen med truslen om at springe ned derfra. Hele eftermiddagen rykkede han sig ikke, selvom politiets forhandlere forsøgte at tale ham ned derfra.

Der var mødt et stort opbud af beredskab og politi frem på stedet, og der blev både sendt en springpude og et forhandlingshold til Ranum. Området blev afspærret af sikkerhedsmæssige årsager.

Vores reporter på stedet talte med centerchefen for Asylcenter Himmerland, umiddelbart før asylansøgeren kravlede ned fra skorstenen.

- Det er en rigtig ulykkelig situation vi står i lige nu. Vores udgangspunkt er at sikre, at der er ro på centret, og at vi tager os af de andre beboere. Situationen er i sikre hænder hos politiet og forhandlerne hos politiet. Og vores opgave er så at tage os af resten af beboerne og sørge for, at politiet har ro til at passe deres arbejde, sagde Torben Gregersen, der er centerchef hos Asylcenter Vesthimmerland.

Han sagde samtidig, at de aldrig har haft en lignende situation på asylcenteret.


Seneste nyt

fra Nordjylland