Efter Klarup-eksperiment: Per Clausen forlanger dialog

Klarup Skoles dumpekarakter til folkeskolereformen får byrådsmedlemmet op af stolen.

TV2/Nord kunne tirsdag fortælle, at et forsøg på Klarup Skole hvor lærerne i to uger tog forskud på arbejdet, som det vil være efter sommerferien, når den nye folkeskolereform træder i kraft.

Resultatet blev en klar dumpekarakter:

- Vi skulle sidde 16 lærere i et lille lokale og forberede os, forklarede Karsten Simonsen, der er underviser og tillidsmand på skolen.

De nye forhold gik simpelthen ud over lærernes forberedelse og eksperimentet får nu Enhedslistens byrådsmedlem i Aalborg Per Clausen op af stolen.

- Folkeskolen i Aalborg risikerer at betale en høj pris for byrådsflertallets afvisning af at gå i reel dialog med medarbejderne og deres faglige organisationer. Afvisningen af at indgå en aftale med de faglige organisationer om rammerne for arbejdstiden truer med at ødelægge implementeringen af folkeskolereformen i Aalborg, siger han.

- De meget store forandringer, som reformen lægger op til, kræver et godt samarbejde med folkeskolens medarbejdere. Det får vi kun, hvis vi tager deres bekymringer og ideer alvorligt. Alle deres forslag er imidlertid blevet afvist med henvisning til, at kommunen stod for en værdibaseret ledelse, hvor dialog ville spille en vigtig rolle. Det overbeviser ikke nogen, hvis man oplever, at alle ens synspunkter bliver fejet af bordet, fortsætter Per Clausen

Han opfordrer derfor rådmanden og resten af byrådet til at genoverveje situationen og lytte til lærernes og de faglige organisationers bekymringer. Det mener rådmanden på området, Tina French (V) dog allerede sker.

- Der er stadig fem måneder til reformen træder i kraft. Jeg er i god og tæt dialog med skolelederne i Aalborg Kommue, så alle børn får en god skolestart til august.


Seneste nyt

fra Nordjylland