Efter kritik fra skrotfirma: Aalborg Kommune fastholder uskyld

Aalborg Kommune afviste IF Recyclings ansøgning om at flytte store mængde brandfarligt skrot. Den beslutning blev tirsdag kritiseret af IF Recycling, men Aalborg Kommune står fast.

Aalborg Kommune kunne ikke have gjort mere for at forhindre den storbrand, der lørdag brød ud i et skrotlager på Aalborg Havn. Det slår miljøchef Michael Damm onsdag fast overfor TV2 Nord efter at den administrerende direktør for IF Recycling Thomas Lundshøj i tirsdagens udgave af Nordjylland LIVE var ude og kritisere Aalborg Kommune, der trods gentagne henvendelser ikke gav tilladelse til, at flytte den megen brandfarlige bilskrot.

- Myndighederne har simpelthen ikke kunnet tage beslutning om hvad der skulle ske, sagde han blandt andet. 

IF Recycling ville, måneder inden branden, der sendte voldsom røg ind over Nørresundby, gerne have flyttet de mange tons bilskrot, der er importeret fra Norge, ud på firmaets oplagringsplads på Savannevej på østhavnen i Aalborg, men Aalborg Kommune afviste anmodningerne og til sidst gik det altså galt. Det kunne bare ikke have været anderledes, siger kommunens miljøchef.

- Vi kunne ikke honorere det ønske, der var på bordet i forhold til de krav kommunen skal stille. Og det er ikke kommunens opgave at løse et problem ved at skabe et andet, siger Michael Damm, der er miljøchef ved Aalborg Kommune.

Kommunen afviste blandt andet anmodningen fordi IF Recycling ikke havde dokumentation på, at skrottet var ufarligt, ikke kunne dokumentere om underlaget på den nye oplagringsplads var godt nok og om IF Recycling havde fået tilladelse af Aalborg Havn, der ejer arealet på Savannevej, til at opbevare bilskrottet der.

Derfor svarer Michael Damm også meget kort på dette spørgsmål: 

Vil det sige, at Aalborg Kommune fastholder ikke at have noget som helst ansvar for at der udbrønd brand i skrotlageret?​

- Ja. 100 procent. 

 


Seneste nyt

fra Nordjylland