Efter ministerbesøg: Nu kan studerende få SU under sø-praktik

Efter de studerende på MARTEC i Frederikshavn havde besøg af Søren Pind, har han nu ændret i reglerne, så praktikforløbene på uddannelsen bliver lettere.

Den 14. september 2017 var Uddannelses- og Forskningsminister Søren Pind på besøg på MARTEC for at debattere uddannelse med MARTECs studerende.

Gulvet og mikrofonen var åben for alle, og de studerende greb chancen for tilkendegive deres mening og stille ministeren spørgsmål, om fremtiden for deres uddannelse. Dette besøg viste sig at være særdeles frugtbart, især for de studerende der drømmer om en fremtid til søs.

Ministeren har nemlig efterfølgende ændret reglerne, så der blandt andet nu er mulighed for at få SU, når man er i praktik til søs.

Efter at have besøgt MARTEC, og drøftet sagen med de studerende viste Uddannelses- og Forskningsminister Søren Pind sig som både lydhør og handlekraftig. Allerede fra 2018 får de studerende adgang til SU under sø-praktik.

- Vi ved vores studerende gør det godt både til lands og til vands. Vi ved også at praktikperioderne er fundamentet for deres kommende erhvervskarriere. Det har derfor været både frustrerende og ærgerligt, at det har været en udfordring at få de studerende i praktik til søs. Det glæder os derfor, at ministeren har taget de udfordringer vores studerende har fortalt om alvorligt, og har løst problemet. Vores studerende er blevet hørt, siger MARTECs direktør Pia Ankerstjerne. 


Seneste nyt

fra Nordjylland