Efter politiaktion: 40-årig sigtes for trusler på livet

Den 40-årige mand, der mandag eftermiddag truede med at gøre skade på sig selv og andre, er blevet sigtet for trusler på livet. Han løslades formentlig tirsdag formiddag.

Mandag eftermiddag og aften var Nordjyllands Politi massivt til stede i Nørresundby og senere i Aalborgs vestby.

Aktionen var ansporet af en 40-årig mands trusler om at gøre skade på sig selv og andre, og først omkring 23.30 mandag aften kunne politiet samt tilkaldte ambulancer, brandfolk og bomberyddere forlade Otte Ruds Gade hvor manden har bopæl.

- Han har siddet i arresten i nat og er bliver sigtet for trusler på livet, fortæller vicepolitiinspektør Poul Severinsen fra Nordjyllands Politi til TV2 Nord.

- Juristerne vurderer i øjeblikket om han skal fremstilles i grundlovsforhør, men det er min vurdering, at han bliver løsladt her i formiddag, siger han videre.

Politiet undersøgte både den bil, den 40-årige befandt sig i på Nørresundby Havn og mandens lejlighed i Aalborg. I bilen fandt man ikke noget af værdi for efterforskningen og i lejligheden sikrede man sig elektroniske apparater, der nu skal undersøges nærmere.

- Det er ting som mobiltelefoner og USB-stik, siger Poul Severinsen.

Når ammunitionsrydningstjenesten fra Skive var til stede hele dagen, var det ifølge Poul Severinsen ikke på grund af en konkret mistanke om at man ville finde sprængstof i bilen eller lejligheden.

- Det er en helgardering, for vi vidste ikke, hvad vi ville finde. Det var for at gå med livrem og seler, siger han til TV2 Nord.

Den 40-åriges trusler bunder ifølge Nordjyllands Politi i private uoverensstemmelser og man har i den forbindelse afhørt den 40-åriges familiemedlemmer.

Selvom den 40-årige nu formentlig bliver løsladt, ender sagen efter al sandsynlighed med at få et retsligt efterspil.