Efter TV2 Nord program: Klippekortet til ældre skal genindføres

Efter TV2 Nords indslag om at klippekort til ældre var blevet afskaffet, vil Den Sociale Fællesliste nu have ordningen tilbage så hurtigt som muligt.

Onsdag aften viste vi på TV2 Nord et indslag om, at afskaffelsen af den klippekortsordning, der skal hjælpe svage, hjemmeboende ældre til en valgfri aktivitet en halv time til en time om ugen, har fået store konsekvenser for 104-årige Åge Astrup, der ikke længere kan komme ned og handle. Det er Rebild, Aalborg og Vesthimmerland kommune, der har afskaffet ordningen. 

Du kan se hele indslaget i bunden af artiklen. 

Det indslag har nu fået Den Sociale Fællesliste til at foreslå, at klippekortet skal tilbage i Rebild kommune med omgående virkning. 
 

- Det var jo ikke godt, at den blev afskaffet. Der er jo langt flere, der bruger den, end indtrykket var. Så må vi bare lægge os fladt ned og sige, at vi lavede en fejl. Det skal vi også være voksne nok til som politikere, siger Allan Busk, formand for Den Sociale Fællesliste og viceborgmester i Rebild Kommune. 

I indslaget TV2 Nord viste onsdag, siger Anette Søgaard, formand for Sundhedsudvalget i Rebild Kommune (SF):

- I forhold til de henvendelser vi har fået, så synes vi i hvert fald i SF, at det er en god idé at arbejde på, at få det indført i budget 18, siger 

Men det er for sent, mener Allan Busk, der vil have genindført ordningen omgående - allersenest 1. juli.  

- Det må ikke vente. Vi må lave en tillægsbevilling, hvor vi åbner budgettet og finder pengene. Og det kan vi sagtens. 

Lige nu er Den Sociale Fællesliste ene om at stå frem og sige at ordningen skal genindføres. Men Allan Busk tror på, at det kan lade sig gøre at finde fleretal for det. 

- Det må tiden jo vise. Men jeg tror på, at det kan lade sig gøre. 

Afskaffelsen af klippekortsordningen rammer flere ældre. Heriblandt 104-årige Åge Astrup fra Terndrup.

 


Seneste nyt

fra Nordjylland