Efterårsferie i Nordjylland: Børnebanko og amatørarkæologer

Foto: Tommy Hald

Det bugner med tilbud til børnene i efterårsferien. Onsdag stod den både på banko og metaldetektorer.

Efterårsferien byder på et væld af aktiviteter for familier i Nordjylland, og i den lille by Valsgård, nær Hobro, er der ingen undtagelse.

Her havde borgerforeningen i byen for første gang inviteret til børne- og bedste banko i det lokale forsamlingshus, og det viste sig at være en succes.

Læs også Efterårsferien byder på et væld af aktiviteter

- Jeg kan se, de nyder det, og de sidder ganske stille og roligt, så det må være noget, der interesserer børnene, siger formanden i borgerforeningen i Valsgård, Henning Juchumsen.

Hele 75 børn og deres forældre eller bedsteforældre mødte op i forsamlingshuset, for at kæmpe om de 112 gevinster, der var på højkant.

Borgerforeningen har allerede nu besluttet sig for at gentage succesen til næste år.

Amatørarkæolog for en dag

På Lindholm Høje var der også gang i efterårsaktiviteterne onsdag. Her havde børnene mulighed for at lede efter vikingesmykker i jorden med en metaldetektor.

Det er den store interesse for metaldetektorer, der har fået museet til at tilbyde, at børnene kan prøve at lede efter metalgenstande i jorden. Håbet er, at det kan få endnu flere til at lede efter genstande fra fortiden.

- Der er en stigende interesse for arkæologi, og det er også for at fange folk, der er interesseret i historie så hurtigt som muligt, siger Niclas Klitgaard Poulsen, der står for dagens aktivitet på Lindholm Høje.

Læs også Eksperter: Dine børn skal kede sig i ferien - slet alt i kalenderen

Flere nyheder fra TV2 Nord