Efterskole arrangerer kæmpe stand-up show til fordel for hjemløse

Der er fuldt hus, når Horne Efterskole arrangerer stand-up i Hirtshals. Alle pengene fra billetsalget går til Hus Forbi.

Hirtshals Idrætscenter kommer til at blive stuvende fuld lørdag aften, hvor 900 personer har købt billetter for at opleve Mick Øgendahl. Det er Horne Efterskole, der står bag arrangementet, og alle pengene fra billetsalget går til Hus Forbi.

- Det bliver stort, siger Mogens D. Jensen, der er forstander på Horne Efterskole.

45 elever og 15 forældre hjælper frivilligt til. Leverandørerne af mad giver det gratis – og så optræder Mick Øgendahl kvit og frit.

Stand-up showet er en del af et større program med initiativer, som altsammen går under navnet "HorneHjælp". I alt regner man med at samle 300.000 kroner ind til hjemløse gennem HorneHjælp.

Elever og hjemløse mødtes

Det er femte år i træk, efterskolen samler ind til hjemløse. Eleverne har som optakt til indsamlingen haft besøg af en hjemløs på skolen, og så har eleverne selv været på besøg i Hus Forbi-huset i Vanløse for at se, hvad pengene fra efterskolen er blevet brugt til tidligere.

- På den måde har alle eleverne et ansigt på en hjemløs. Det giver en forståelse ved den enkelte elev, siger Mogens D. Jensen, der er forstander på Horne Efterskole.

Sidste gang samlede Horne Efterskole 175.000 kroner ind til hjemløse.
Sidste gang samlede Horne Efterskole 175.000 kroner ind til hjemløse.
Foto: Horne Efterskole

Tidligere er pengene fra Horne Efterskole blandt andet blevet brugt på et nyt køkken til sælgerne i Hus Forbi-huset i Vanløse, ligesom skolen har bidraget med togbilletter, så de hjemløse kan få varmen for en stund, når der er særligt koldt.

300.000 kroner luner gevaldigt, men at skabe en større forståelse for sine medmennesker er lige så vigtigt for Horne Efterskole.

- Vi har aldrig været vanvittigt optagede af beløbsstørrelsen. Vi får skabt et sammenhold, og vi kan se, at det nytter noget, siger Mogens D. Jensen.


Seneste nyt

fra Nordjylland