Håndsrækning til hjemløse: Efterskole har indsamlet 175.000 kroner

Eleverne på Horne Efterskole overrakte i dag 100.000 kroner til Café Parasollen i Aalborg samt 75.000 kroner til Hus Forbi.

5.000 måltider.

Så meget sponsorer de omtrent 125 elever på Horne Efterskole ved Hirtshals til værestedet Café Parasollen i Aalborg.

quote Dem som er hjemløse i dag er måske blevet det på grund af omstændigheder i deres ungdom, og det kan være sundt for de unge at tale med nogen, som er rige på erfaringer fra livet.

Mogens D. Jensen, forstander Horne Efterskole. 

Værestedet tilbyder samvær og omsorg til udsatte borgere og andre som kunne have problemer.

Elever fra Horne Efterskole overrakte i dag en check på 100.000 kroner til caféen.

- Det er et dannelsesprogram, vi har, så der er sådan set ikke fokus på beløbets størrelse, fortæller forstander ved Horne Efterskole, Mogens D. Jensen til TV2 Nord. 

Forstanderen var i dag selv med ved overrækkelsen, som foregik hos Café Parasollen. 

Til venstre daglig leder af Café Parasollen, Søren Jensen, og til højre forstander for Horne Efterskole, Mogens D. Jensen.  
Til venstre daglig leder af Café Parasollen, Søren Jensen, og til højre forstander for Horne Efterskole, Mogens D. Jensen.  
Foto: Horne Efterskole

Pengene stammer fra et forløb i efteråret 2018, hvor eleverne blandt andet har haft besøg af en hjemløs på efterskolen og også har været i København, hvor de er blevet vist rundt af hjemløse.

Det hele kulminerede i en uge i november, hvor forskellige aktiviteter var sat i søen for at indsamle penge.

Nogle elever lavede mad, andre arrangerede et stort loppemarked mens nogle var i arbejde i lokale virksomheder eller hos forældre.

En musical med tematikker om hjemløshed blev også stablet på benene.

Hele forløbet er sat i søen, for at eleverne skal få øjnene op for mangfoldigheden i samfundet.

- Vi vil gerne lære dem også at holde af det, som er forskelligt fra dem selv. Her er der fokus på en gruppe, som de måske ikke normalt vil tale med og ikke ved så meget om, og samtidig får de øjnene op for, at de kan hjælpe andre, fortæller Mogens D. Jensen. 

Ungdommen byder på flere forskellige valg, og her kan det gavne eleverne at vende forskellige ting med de hjemløse, da de har en langt større livserfaring. 

- Dem som er hjemløse i dag er måske blevet det på grund af omstændigheder i deres ungdom, og det kan være sundt for de unge at tale med nogen, som er rige på erfaringer fra livet, slutter Mogens D. Jensen.

Udover de 100.000 kroner til Café Parasollen, der skal gå til 5.000 portioner mad, så blev der også givet 75.000 kroner til Hus Forbi, som skal bruges på deres landsdækkende arbejde.

Efterskolen har lavet flere indsamlinger de seneste år, men først for nylig er man begyndt at donere pengene til hjemløse i Danmark.


Seneste nyt

fra Nordjylland