Efterskoleelever forbereder sig på DGI Landsstævne

Næsten 7000 efterskoleelever deltager i årets DGI Landsstævne der afholdes i Aalborg. Allerede mandag begyndte forberedelserne til de efterskoleholdets bidrag til programmet.

Torsdag den 29. juni er der åbningsceremoni til dette års DGI Landsstævne i Aalborg. Men allerede i dag er næsten 7000 efterskole elever indlogeret i Aalborg, og det er rekordmange sammenlignet med tidligere.

De mange efterskoleelever fyldte godt på stadionet Aalborg Portland Park. Hvor over 2000 efterskoledrenge, fulde af spænding, øvede deres gymnastikserie til weekendens Landsstævne i Aalborg.

- Jeg glæder mig helt vildt meget. Jeg har set frem til det, også fordi det er så stort, så derfor tror jeg, det bliver rigtig fedt, siger Christoffer Gissel fra Levring Efterskole.

Efterskoleeleverne skal over de kommende dage bruge kroppen til både spring, gymnastik og serier.

- Jeg forventer i hvert fald at blive meget bedre til gymnastikken i det hele taget, og så forventer jeg at få en masse nye bekendtskaber og så bare få en oplevelse, siger Christoffer Gissel, Levring Efterskole. 

Livet på en efterskole kan være hårdt, derfor er det desværre ikke alle, der har mulighed for at deltage i herlighederne. I stedet må Emil Lyngaard fra Gudenådalens Efterskole se med fra bænken efter en løbetur endte med et ødelagt knæ.

- Jeg synes, det er sygt kedeligt, men det er også spændende at se på, fordi jeg kan se, at de har det hyggeligt dernede, og man vil også gerne selv være en del af det, så det er bare virkelig øv at sidde her, siger Emil Lynggaard fra Gudenådalens Efterskole.

Han har i stedet fået et lidt mere stillesiddende job under DGI Landsstævne.

- Jeg tror bare, jeg skal sidde her og passe ting, og se på at de hygger sig, siger Emil Lynggaard.

Udover at efterskole drengene skal vise deres drengeserie fredag og lørdag på Aalborg Portland Park, har efterskoleholdet også et show under åbningsceremonien, hvor stævnets særligt inviterede gæster ser med. Og det kan godt lægge lidt pres på de unge gymnaster.  

- Jeg er lidt nervøs for det. Jeg glæder mig helt vildt meget, det er rimelig stort. Især når dronningen og statsministeren kommer, så det glæder jeg mig meget til, siger Christoffer Gissel fra Levring Efterskole.

Sammen med drengeserien fra dagens træning kombineres en pigeserie. Begge bliver vist fredag og lørdag i Aalborg Portland Park.


Seneste nyt

fra Nordjylland