Efterskoler hitter

Aldrig før har så mange unge valgt at afslutte deres skoleforløb med et ophold på en efterskole.

Næsten 30.000 unge valgte sidste år at tage på efterskole, og det er rekord. Specielt i Jylland og Nordjylland er elevtallet gået frem.

- Det tror jeg især skyldes, at de er blevet rigtig skarpe på, hvad det er, de tilbyder de unge mennesker. Og så har de lavet nogle gode tiltag, især i Vendsyssel, med at samarbejde med virksomheder, lokale politikere og idrætsklupper. Det kan mærkes på elevtallet, siger vicedirektør i Efterskoleforeningen Anette Ingemansen.

Rebild Efterskole havde i dag ”Åbent hus” for at kapre nye elever. Ifølge skolen selv har de noget at tilbyde til unge.

- Jeg tror vi kan noget, som man søger og mangler. Det her med at man både har undervisning og socialt samvær på samme tid, det gør, at man vokser som menneske, siger forstanderen på Rebild Efterskole Troels Schrøder.

Det er ikke billigt at have et ungt menneske på efterskole i et år. I Rebild koster det mellem 45 og 70.000 kroner alt afhængig af forældrenes indtægt. Det beløb afskrækker dog ikke en af de nye forældre til Åbent Hus på Rebild Efterskole.  

- Det er ikke småpenge, men omvendt, hvad er prisen for at investere i børns udvikling og fremtid? Det kan man ikke rigtig sætte pris på, siger montør Brian Ernstorn fra Århus.

- Et efterskoleophold er jo en investering. Man ved ikke hvad man får ud af det før bagefter, men jeg kan love dig – man får noget ud af det, siger forstanderen på Rebild Efterskole Troels Schrøder.


Seneste nyt

fra Nordjylland