Efterskoler truet af færre elever

Foto: TV2/Nord

De nordjyske efterskoler halter efter resten af landets ditto, når det gælder antal optagede elever. Det kan resultere i skolelukninger i længden.

De nordjyske efterskoler tager i de kommende weekender imod de nye elever, men igen i år oplever efterskolerne at færre tjekker ind.

På landsplan har Efterskoleforeningen nemlig registreret 1000 ubesatte pladser indtil videre - 30 procent af dem er i Nordjylland. Derfor ligger Nordjylland sammen med Syddanmark i top over områder med flest ledige sengepladser på efterskolerne.

- Der bliver færre unge i Nordjylland, og det smitter af på søgningen. Men eksempelvis Østjylland har rigtig mange ansøgere, så måske trækker nogle af de afviste der nordpå, så vi er stadig optimistiske trods de færre ansøgere, siger SophusBang Nielsen, der er sekretariatsleder i Efterskoleforeningen, til TV2/Nord.

Der frygtes derfor, at flere nordjyske efterskoler må lukke, hvis ikke ansøgertallet stiger igen. Det er allerede gået ud over Vester Thorup, der har drejet nøglen rundt. Umiddelbart har kun fire efterskoler i Nordjylland fremgang, viser de foreløbelige tal fra Efterskoleforeningen.

Flere nyheder fra TV2 Nord