Efterspurgt økomælk får mælkeproducenter til at lægge om

Flere mælkebønder vælger at gå fra konventionelt til økologisk landbrug, fordi det ganske enkelt er langt bedre økonomi i den økologiske mælk.

Nicoline Arkesteijn og hendes mand Gawin har 15 års erfaring med konventionel mælkeproduktion, men nu har de sat gang i en to år lang omlægning til økologisk.

- Fordi der er øget efterspørgsel efter økologiske varer, har vi vurderet, at det er økonomisk forsvarligt at lægge om nu, siger Nicoline Arkesteijn.

Det oprindeligt hollandske par er langt fra de eneste mælkeproducenter, der lægger landbruget om.

- Salget vokser. Specielt i Tyskland - også i Danmark, men Tyskland og Kina, hvor vi har noget børnemælk ovre, går rigtig godt, og det ser det ud til at blive ved med, så der skal vi bruge noget mælk, siger Torben Myrup, der er medlem af Arlas bestyrelse.

Arla har derfor indgået kontrakt med 20 nordjyske mælkeproducenter som Nicoline og Gawin, der vælger at søge nye græsgange.

- Økomælk er kommet for at blive. Hvor stort det bliver kan vi jo ikke vide? I Tyskland sælger de fem procent, i Danmark sælger vi 30 procent. 85 mio. mennesker dernede – der er et marked et stykke tid endnu, så det er vi faktisk fortrøstningsfulde med, siger Torben Myrup.


Seneste nyt

fra Nordjylland