Efteruddannelse på dagpenge

Rasmus Prehn fra Socialdemokraterne, foreslår at folk, som har været fuldtids medlem af en a-kasse i ti år, kan efteruddanne sig på fulde dagpenge i tre år og halve dagpenge i ekstra to år.

Rettes mod bestemte uddannelser
Højst 2000 personer skal årligt kunne bruge ordningen, som rettes mod uddannelser med under to procent ledige. Listen med godkendte uddannelser revideres årligt, siger videnskabsordfører Rasmus Prehn til Politiken.

Social- og sundhedsassistenter
- Der er et klart socialt aspekt i forslaget. De, der i dag er ganske vellønnede, vil ikke være lige så motiverede til at søge som de lavtlønnede. Men eksempelvis kassedamer, social- og sundhedsassistenter og rengøringsassistenter har et større incitament, fordi forskellen mellem deres nuværende løn og fulde dagpenge ikke er så stor, siger Rasmus Prehn til avisen.

Vil gavne veluddannede
Forbundssekretær Per Christensen fra 3F er uenig. Ordningen vil "100 procent sikkert" gavne veluddannede, som har råd til dagpenge i flere år. Socialdemokraterne burde målrette ordninger til bestemte målgrupper, siger han til 3F's hjemmeside.

Intet løntab
- Hvis uddannelse skal være seriøst interessant for vores rengøringsassistenter og andre, der ikke er vant til at bruge uddannelse, skal de have sikkerhed for, at de ikke får noget løntab.

Hverdagslivet vigtigt
Uddannelsen skal tilrettelægges, så de kan klare uddannelsen, uden at hverdagslivet går i stykker. Og endelig skal der være jobmulighed bagefter. Derfor er jeg lidt lunken ud fra en lighedsbetragtning, siger Per Christensen.

Forslaget til sommergruppemøde
Han opfordrer Rasmus Prehn til at finpudse forslaget, inden det fremlægges i august på Socialdemokraternes sommergruppemøde i Holstebro.


Seneste nyt

fra Nordjylland