Eget tøj og sengekammerater

Himmerland Sygehus i Farsø har haft succes med at sende patienterne hurtigt hjem. Men de har brugt utraditionelle metoder for at få liggetiden ned fra 11 til 3,5 dage i gennemsnit.

Patienter, der har fået en hofte- eller knæoperation på Ortopædkirurgisk Afdeling i Farsø, skal ikke ligge for længe i sengen.

De skal nemlig hurtigt op og i gang - og det er iført deres eget tøj i stedet for den hvide patientdragt. Derudover er patienterne indlagt med andre patienter af begge køn, som er i samme situation som dem selv.

- Dybest set har vi et lille konkurrencegen - det er der næsten i alle mennesker, siger Dorte Ebdrup, oversygeplejerske på Ortopædkirurgisk Afdeling til TV2/Nord.

Og metoden har virket. Himmerland Syghus i Farsø er siden 2006 gået fra en liggetid på 11 dage til 3,5 i gennemsnit.

Baggrunden for den nye tilgang til patienterne var økonomi, men der er alligevel tilfredshed hos formanden for Sundhedsbrugerrådet i Region Nordjylland:

- Jamen, jeg synes faktisk, at det er en god idé. Det er jo et problem mange gange, når man kommer på hospitalet, så kommer man i det hvide tøj, og så mister man totalt sin identitet, siger Henning Olsen, formand for Sundhedsbrugerrådet til TV2/Nord.


Seneste nyt

fra Nordjylland