EH Aalborg forbereder sig på ligatilværelse

I næste sæson har Nordjylland for første gang siden Aalborg DH's konkurs i 2013 et hold i kvindernes håndboldliga. Håndboldsamarbejdet EH Aalborg arbejder på at blive klar til at spille i landets bedste række.

Kvinderne fra Bjerringbro er fredag aften på besøg i Nørresundby Idrætscenter for at møde det nordjyske tophold EH Aalborg. De nordjyske kvinder har spillet en forrygende sæson, og oprykningen til kvindernes håndboldliga er allerede sikret. Det betyder, at klubber som København Håndbold, Team Esbjerg og Odense Håndbold er blandt modstanderne i næste sæson.

- Der er et andet forventningspres til os. Der er forhåbentligt landsdækkende tv på en del gange, siger Henrik Skals, direktør i EH Aalborg.

Rejsen mod landets bedste række begyndte i 2015, hvor det nyoprykkede 1. divisionshold fra Aabybro gik sammen med Visse og Dronninglund og dannede EH Aalborg. Et nordjysk kvindehold med en ambition om at udfylde det tomrum, Aalborg DH efterlod, da de gik konkurs i efteråret 2013.

- Vi har taget alt det bedste med i forhold til udvikling af egne spillere. Vi har kopieret den ungdomsstruktur, der var dengang. Det er en anden økonomi i dag, og vi kommer ikke til at bruge nogle penge, vi ikke har, siger Henrik Skals om forskellen på EH Aalborg og hedengangne Aalborg DH.

Ny træner tager over

Det var ikke uden sten på vejen, at EH Aalborg jagtede en plads i håndboldligaen. I den første sæson undgik holdet at rykke ned i 2. division, i anden sæson blev det til en placering midt i rækken, før EH Aalborg i år har vundet 22 ud af 24 kampe og har sikret oprykningen.

Holdet skal i næste sæson trænes af den tidligere Aalborg DH-spiller Karen Brødsgaard, der er hentet til som cheftræner.

- Jeg har et super godt job med herrene i Sverige, men nu glæder jeg mig til at komme tilbage til de gode damer i Aalborg. Det er lidt som at komme hjem. Jeg har alligevel boet her i ti år, så det føles lidt som at komme hjem, siger Karen Brødsgaard. 

Der er plads til 450 tilskuere i Nørresundby Idrætscenter, hvor EH Aalborg har hjemmebane. De pladser kan hurtigt blive optaget, når der fremover står ligahåndbold på menuen, men det er ikke umiddelbart planen at rykke ind i Gigantium, hvor Aalborg DH spillede sine kampe.

- Der er en god stemning og folk sidder tæt på, så det er rigtig fint. Det er klart, at vi gerne vil have flere tilskuere, end denne her hal kan magte, og så må vi tage den derfra, siger Henrik Skals.


Seneste nyt

fra Nordjylland