Frituregryde antændte: Ejendom evakueret i Aalborg i nat

Beboere i en etageejendom i Aalborg måtte torsdag aften rykke ud af deres lejligheder, da der udbrød brand i en frituregryde.

Nordjyllands Beredskab fik torsdag aften klokken 23.19 en anmeldelse om en brand på Jens Bangs Gade i Aalborg. En kvinde ville lave pomfritter i en frituregryde, men glemte gryden, som herefter antændte.

quote Jeg gav dem et godt råd med på vejen og sagde, at de skal sørge for at investere i røgalarmer. Det er den billigste livsforsikring, man kan få.

Klavs Bojesen, Nordjyllands Beredskab

Hun forsøgte at slukke ilden med en pulverslukker, men uden held. Da hun ringede 112, fik hun besked på at få alle ud af bygningen. Ejendommen var derfor evakueret, da beredskabet nåede frem til adressen.

- Vi sendte et hold røgdykkere ind i bygningen, og de kom hurtigt ind og fik slukket ilden. Køkkenet er totaludbrændt, og der er store røg- og sodskader i lejligheden, fortæller Klavs Bojesen, der er indsatsleder ved Nordjyllands Beredskab.

Få brandalarmer i bygningen

Ejendommens beboere havde ladet deres døre stå åbne, da de løb ud fra lejlighederne, og derfor måtte beredskabet bruge en del tid på udluftning, fordi røgen var kommet ind i flere af lejlighederne.

Derudover var der næsten ingen brandalarmer i bygningen, hvor der primært bor unge beboere i 20’erne.

- Jeg gav dem et godt råd med på vejen og sagde, at de skal sørge for at investere i røgalarmer. Det er den billigste livsforsikring, man kan få. Der skete heldigvis ikke noget med nogen, men hvis de først var faldet i søvn, så havde vi jo haft et helt andet scenarie, siger Klavs Bojesen fra Nordjyllands Beredskab.


Seneste nyt

fra Nordjylland