Ejendom først indflytningsklar til august

Foto: Per Frank Paulsen

Der går omkring ti måneder yderligere før ejendommen på Poul Buåsvej i Aalborg er klar til nye lejere efter den voldsomme brand i midten af august.

I midten af august brød en boligblok ud i brand i den vestlige del af Aalborg. Branden varede i flere dage og det meste af bygningen brændte ned.

Siden har Himmerland Boligforening arbejdet på at få blokken repararet, men det tager sin tid.

- Efter drøftelser med forsikringsselskabet har vi nu lagt en tidsplan for såvel nedrivning af beskadigede bygningsdele som for genopbygning af afdelingen. Nedrivningen bliver indledt 15. oktober og ventes afsluttet ved udgangen af november. Derefter udsender vi udbudsmateriale og holder licitation. Går alt efter planerne kan vi gå i gang med genopbygningen i februar, så beboerne kan flytte ind igen pr. august 2013, siger direktør i Himmerland Boligforening Ole Nielsen.

I alt havde ejendommen 50 beboere, hvoraf 11 af dem ikke var forsikrede. De skal nu finde et midlertidigt hjem indtil blokken er genopført.

Nordjyllands Politi har indstillet efterforskningen i sagen efter, de fandt ud af, at branden skyldtes en kortslutning mellem to elledninger.

Flere nyheder fra TV2 Nord