Ejendoms-mægler: Slidte huse kan sælges

Man skal ikke nødvendigvis rive alle de slidte, gamle huse i landsbyerne ned. De kan sagtens sælges og skabe nyt liv, mener en ejendomsmægler.

Vesthimmerlands Kommune har nydt godt af statens nedrivningspulje, som indtil videre har været brugt til at jævne over 200 faldefærdige gamle huse med jorden i flere af kommunens landsbyer.

Mens nogle huse ikke står til at redde, er der masser af de huse, der umiddelbart skæmmer lidt i bybilledet, som sagtens kan ende med at blive fine hjem. Det mener en ejendomsmægler fra Overlade i Vesthimmerland, som har haft held med at sælge gamle huse.

- Man skal passe på, at man ikke bare bliver ved at vælte huse, for der er mange solide huse, hvor der kan være en mulighed for at istandsætte dem, siger ejendomsmægler Asger Larsen.

Han fortæller at de såkaldt "nedrivningsværdige" huse ofte kan købes for et par hundrede tusinde kroner, og at en del unge mennesker gerne tager fat og sætter husene i stand.

Asger Larsen har solgt den slags huse til både danskere og udlændinge, fortrinsvis østeuropæere, som har arbejdet i Danmark gennem flere år, og nu har mod på at komme ind på boligmarkedet. De har ofte mod på at istandsætte et gammelt hus, som dermed kan få nyt liv og med nye beboere kan skabe liv i de små byer.

- Det er ikke fordi de skal have de dårlige huse. De kan også godt selv mærke, hvad der er værd at gå videre med. Der kan sagtens ligge et publikum, de kan vi mærke, for vi har da fremvisninger, siger Asger Larsen.


Seneste nyt

fra Nordjylland