Ejendomsmægler idømt bøde: Køber følte sig snydt for privat parkeringsplads

En ejendomsmægler fra EDC Danebo Aalborg er blevet tilkendt 10.000 kroner i bøde for i 2016 at forsøge at sælge en lejlighed på urigtige oplysninger om privat parkering.

To ejendomsmæglere fra EDC Danebo Aalborg har fået kritik i Disciplinærnævnet for Ejendomsmæglere for at have lovet mere i en salgsopstilling, end de reelt kunne holde.

I forbindelse med salget af en penthouselejlighed i Aalborg i januar 2016 blev køberen stillet en privat parkeringsplads til lejligheden i udsigt i salgsmaterialet og et opslag på Facebook. Men efter at have overtaget lejligheden i april samme år blev han tilsyneladende grumme skuffet over at opdage, at der ikke var en privat parkeringsplads tilknyttet lejligheden, men derimod fælles parkering for alle i beboerforeningen. 

Og det fik køberen til tasterne for at gøre ejendomsmægleren opmærksom på fejlen.

- Problemstillingen med parkeringspladsen er den, at jeg er blevet stillet en privat parkeringsplads i udsigt. Det står utvetydigt i sagspræsentationen, og da vi to talte om den, pointerede du også for mig, at p-pladsen var 100.000 kroner værd, skrev køberen derfor til EDC-mægleren.

Mægleren, der stod for salget, var imidlertid ikke enig i ordlyden af formuleringen om de parkeringspladser, der hørte til ejerforeningen, og afviste på den baggrund klagen. Ifølge EDC Danebo Aalborg blev det nemlig forklaret køberen ved fremvisning og senere også skriftligt til købers advokat, at der var brugsret til en parkeringsplads, men ikke privat parkering.

Forkerte og misvisende oplysninger

Siden er sagen altså blevet bragt for Disciplinærudvalget for Ejendomsmæglere, og her er man kort før påske nået frem til, at de to ejendomsmæglere, der har været involveret i sagen hos EDC Danebo Aalborg, ikke har markedsført lejligheden korrekt.

Derfor er mægleren, der var ansvarlig for salget, blevet tilkendt en bøde på 10.000 kroner, mens den anden mægler har fået en advarsel. 

I sin kendelse skriver Disciplinærudvalget, at mægleren i salgsmaterialet gav løfter om en privat parkeringsplads, som var "forkerte og misvisende, da det, der reelt var til salg, var en ejerlejlighed med brugsret til en ikke nærmere angivet p-plads".

Til gengæld skriver Disciplinærudvalget videre, at man må formode, at køberen af sin advokat er blevet gjort opmærksom på parkeringsforholdene, fordi det fremgår af en mailkorrespondance mellem advokaten og ejendomsmægleren.

Læs hele kendelsen her.

Accepterer afgørelsen

Hos EDC Danebo Aalborg oplyser ejendomsmægler Bo Ravn, at man er enig i, at parkeringsforholdene ikke var formuleret korrekt i præsentationen af lejligheden, men at fejlen blev rettet, inden handelen blev endelig gennemført.

- Køber og dennes advokat modtog en udførlig beskrivelse af parkeringsforholdene. Køber har derfor haft fuld klarhed over parkeringsforholdene forinden sin beslutning om køb. Køber havde naturligvis mulighed for at træde ud af handlen uden omkostninger, men valgte at gennemfører købet, skriver Bo Ravn til TV2 Nord.

Derfor betragter EDC Danebo Aalborg sagen som vundet, men accepterer bøden og advarslerne for ikke at have været præcise nok i salgsmaterialet. 


Seneste nyt

fra Nordjylland