Ejer frygter det værste: Sniff er stukket af og i fare for at blive skudt

Sniff er et usædvanligt kæledyr, nemlig en sølvræv, hun er tam og kælen, men nu er hun stukket af, og ejer frygter jægere vil skyde hende.

Gilbert Larsen fra Biersted har ikke sovet i snart en uge. Hans elskede kæledyr, den bare seks måneder gamle sølvræv, Sniff, er stukket af hjemmefra. Via de sociale medier forsøger den desperate ræve-ejer nu at finde den tamme ræv - inden jægere får øje på hende og skyder hende.

- Jeg frygter det værste, og jeg troede indtil for få minutter siden faktisk, at hun var død, men nu har jeg netop fået besked fra folk på Gjøl, at nogen har set hende der, siger Gilbert Larsen til TV2 Nord.

Det er en tur på godt 11 kilometer den unge ræv dermed skulle have tilbagelagt sig, og så langt væk hjemmefra har hun aldrig været før.

- Nej, for pokker, hun plejer at være hjemme, og om aftenen kommer hun ind og leger med vores schæfer, han er hendes bedste ven. Sniff hopper rundt i sofaen eller sengen herinde, og så ligger hun som en anden hund og bliver kælet for, inden hun kommer ud i laden i et bur og sover, forklarer Gilbert Larsen.

Sniffs bedste ven er schæferhunden her, som sølvræven Sniff leger med hver dag
Sniffs bedste ven er schæferhunden her, som sølvræven Sniff leger med hver dag

Det er ham fuldstændigt uforståeligt, hvorfor Sniff pludselig skulle hoppe de to meter over buret og ud og væk fra det eneste sted, hun kender til, nemlig sit hjem hos familien Larsen i Biersted.

- Hun er for første gang i løbetid, det er nok derfor, at hun er blevet lidt tosset, siger Gilbert Larsen, som sender en kraftig appel til alle jægere i området om ikke at skyde den tamme ræv, hvis de ser hende.

Det var lidt af en tilfældighed, eller eksperiment at hunræven er blevet et skattet medlem af familien, men noget Gilbert Larsen på inden måde har fortrudt.

- Jeg så nogle videoer fra Rusland, hvor folk havde gjort ræve tamme, og så tænkte jeg, at det ville jeg også prøve. Og det er lykkedes. Jeg går tur med hende hver dag i snor sammen med hunden, fortæller Gilbert Larsen.

Lige nu er der dog ikke meget at glæde sig over, for Sniff er væk.

 - Jeg har ikke sovet meget siden onsdag, hvor hun blev væk, jeg har været ude og lede efter hende over hundrede gange, og mindst ligeså mange gange har jeg troet, at jeg kunne høre hende, siger Gilbert Larsen, der nu har udlovet en dusør på 3.000 kroner til den eller dem, der kan få Sniff godt hjem igen.

Gilbert Larsen forklarer, at hvis man ser Sniff, så skal man forsøge at lokke hende ind i en garage, et skur eller andet - og fluks ringe til ham.

- Hun kan lokkes med mad, men skal bare ikke røre hende, når hun spiser, for så kan hun godt finde på at bide, siger ræve-ejeren.

 


Seneste nyt

fra Nordjylland