Eks-viceborgmester rejser fra Nordjylland til topjob i FN

Daniel Rugholm har skiftet den lokalpolitiske karriere i Nordjylland ud med et job som rådgiver for generalsekretæren i FN's Fødevareprogram.

Det er ikke mange uger siden, at Hjørring Kommunes 1. viceborgmester, Daniel Rugholm (Konservative), trak sig fra posten og meldte sig selv ud af efterårets kapløb om borgmesterkæden. Dengang lød beskeden, at det på grund af et nyt job, men først nu løfter Daniel Rugholm sløret for, hvad det indebærer.

Nordjydens nye arbejdsplads hedder nemlig FN's Fødevareprogram (WFP), som er verdens største humanitære organisation med fokus på at bekæmpe sult i hele verden. Her skal Daniel Rugholm fungere som rådgiver for generalsekretæren, den forhenværende guvernør i South Carolina, David M. Beasley.

- Først og fremmest glæder jeg mig til at arbejde for en sag, som virkelig giver mening. Jo bedre, vi udfører vores arbejde, jo flere sultne børn overlever dagen i morgen. Det kan man da kalde motivation, ikke mindst fordi verdens fattige og sultne børn ligger mit hjerte nært, siger Daniel Rugholm om sit nye job.

World Food Programme er den del af FN, der arbejder med at levere mad i verdens brændpunkter. Det gælder i krigszoner, i flygtningelejre og steder, hvor der er hungersnød eller naturkatastrofer. Derudover arbejder WFP også med langsigtede udviklingsprojekter for at hjælpe udsatte mennesker med at blive selvforsynende. 

Når vi ser billeder af sultne og lidende børn i Afrika eller uskyldige ofre af krig og naturkatastrofer, så rammer det os alle. Jeg har selv besøgt humanitære projekter i både Indien, Nepal og Thailand, ligesom jeg har tilbragt flere måneder i Rwanda, hvor jeg var med til at starte og finansiere et skole- og sundhedsprojekt i en lille landsby, jeg besøgte. Nu kommer jeg så til at bruge mine professionelle kompetencer for disse mennesker på højeste politiske niveau. Det glæder jeg mig meget til, fortæller Daniel Rugholm.

Selv om han har erfaring fra både Christiansborg og Axelborg, bliver det en væsentlig større arbejdsplads, han nu skal møde ind på. WFP har 15.000 medarbejdere, et årligt budget på omkring 50 milliarder kroner og afdelinger i Rom, New York, Bruxelles, København, Geneve og 75 andre byer. Daniel Rugholms base bliver på hovedkontoret i Rom, men meget af tiden skal bruges i Washington og Bruxelles.

Daniel Rugholmbliver en af lederne i ledelsessekretariatet med ansvar for generalsekretærens kommunikation og særlige relationer.

- Jobbet passer perfekt til mig. Jeg skal arbejde med politik og kommunikation og samtidig bygge netværk blandt statsledere, ambassadører og andre vigtige relationer for generalsekretæren, heriblandt de kendisser, som støtter WFP’s arbejde. Det er blandt andet folk som Manchester Uniteds træner José Mourinho, fodboldspilleren Zlatan Ibrahimovic, sangerinden Shakira, og skuespillere som Drew Barrymore, Sean Connery og Penélope Cruz. Så selv om det bliver hårdt arbejde, forventer jeg også nogle vildt spændende oplevelser og mange nye relationer rundt omkring i verden, lyder det fra Hjørrings tidligere 1. viceborgmester.

Daniel Rugholm møder på sit nye kontor i Rom den 2. oktober og udtræder derfor af byrådet i Hjørring Kommune den 30. september.

Jeg ser frem til at skulle rejse over hele verden, til at deltage i G20 topmøder og Generalforsamlinger i FN, og til at møde mange af de mennesker jeg kun er vant til at se på tv, men jeg vil altid bare være Daniel fra Tårs. Jeg føler mig ydmyg over denne unikke mulighed og glæder mig til at bruge mit arbejdsliv på at sætte fokus på bedre forhold for verdens allersvageste.


Seneste nyt

fra Nordjylland