Eksotiske sommerfugle fra Afrika invaderer Nordjylland

Nordjylland oplever lige nu en stor invasion af tidselsommerfugle, som har taget den lange tur fra Nordafrika for at spise og formere sig i Danmark.

Et stort antal af sommerfuglearten tidselssommerfugl invaderer lige nu Nordjylland og resten af Danmark. Ja, faktisk er de alle steder - lige fra buske i skoven til blomster i byerne. 

quote Det er jo fedt at sidde hjemme i haven og se, at der lige pludselig sidder 200 sommerfugle i blomsterne.

Gorm Pilgaard Jørgensen, biolog ansat hos Brønderslev Kommune.

Men sommerfuglen hører ikke normalt til i Nordjylland, men der er kommet herop fra mere sydlige himmelstrøg som det nordlige Afrika og mellemøsten.

TV2 Nord sendte i dag et tv-hold på opdagelse i Nordjylland for at finde frem til den eksotiske sommerfugl. Sammen med Gorm Pilgaard Jørgensen, der er biolog ansat hos Brønderslev Kommune, fandt vi frem til tidselsommerfuglen ved Fruerhøj nord for Dronninglund.

- Den er tilpasset til bare at være rigtig god til at flyve. Den kan krydse Middelhavet og flyver nogle gange helt op til Island. Det er bare en skide god flyver, forklarer Gorm Pilgaard Jørgensen om sommerfuglen, der altså har været langt undervejs. 

Det er ikke kun i Nordjylland, at sommerfuglen kan spottes. Faktisk er den i hele Danmark. Ifølge sommerfugleekspert Michael Stoltze er der måske op til en halv milliard tidselsommerfugle i Danmark lige nu. Det siger han til Berlingske.

På trods af de massive mængder af sommerfugle forventer Gorm Pilgaard Jørgensen ikke at de får nogen effekt på den danske natur.

- Det er ikke sådan, at der kommer til at være helt sindssygt mange svaler her i Danmark næste år på grund af det her. Det er bare fedt, at der kommer de her store træk, og det er jo en spektakulær oplevelse. Det er jo fedt at sidde hjemme i haven og se, at der lige pludselig sidder 200 sommerfugle i blomsterne, lyder det fra Gorm Pilgaard Jørgensen.


Seneste nyt

fra Nordjylland