Ekspert afviser ulve-angreb

Det er ikke som frygtet en ulv, der har spist af et ponyføl ved Klitmøller, siger en ekspert. - Den er ikke slået ihjel, siger han.

I går frygtede ejeren af et dødt ponyføl, at det var en ulv, som havde slået føllet ihjel og spist det. 

- Jeg synes, det er voldsomt. Den sprang lystigt rundt om aftenen, og næste morgen så den sådan ud. Vi vil meget gerne finde ud af, hvad der er sket, sagde Benny Kristensen, der er svigersøn til føllets ejer, i går til TV2 Nord. 

Hans bange anelser bliver i dag manet til jorden af en ekspert på området, som tilså føllet i går. Man kunne ifølge vildkonsulenten tydeligt se, at både ræve og ravne havde spist af føllet. 

- Der er ikke noget, der indikerer, at føllet er slået ihjel, før dyr har spist af det. Jeg skar skindet op på føllet i nakke og ryg, og der er ingen bidemærker på vitale dele eller blodudtrækninger. Det ville ulve have efterladt. Sammen med andre faktorer var der derfor ingen grund til at tro, der er ulve i området eller udtage DNA, siger vildtkonsulent i Naturstyrelsen i Thy, Tommy Hansen. 

For at bestemme med 100 procents sikkerhed, om en ulv har nedlagt et dyr, skal der udtages DNA i bidemærker på byttedyrene indenfor få timer. Desuden må dyret ikke have været flyttet eller været tygget eller hakket i af andre dyr. 

Han vil dog ikke med 100 procents sikkerhed afvise, at der kan være ulve i og omkring Nationalpark Thy. 

- Ulve har det med at være størst og farligst på de sociale medier. Men vi har ingen nye observationer, ingen angreb på husdyr eller andre meldinger om ulve det sidste års tid, så vi har derfor ingen grund til at tro, at der er ulve i området.

 


Seneste nyt

fra Nordjylland