Ekspert: Flydespærring gør næsten ingen gavn

De flydespærringer, som Aalborg Kommune i forbindelse med stormen lagde ud under Limfjordsbroen på Nørresundbysiden, gør hverken fra eller til for at holde vandstanden nede i hele området.

Ejeren af Interiør-butikken på Nørresundby havn, Marianne Villadsen, har i flere dage beskyldt Aalborg Kommune for at fylde hendes butik med vand, fordi kommunen i forbindelse med stormen har lagt flydespærringer ud for at beskytte vestsiden af kajen.

Dermed flytter kommunen bare problemet og vandet, mener hun. En professor i afløbssystemer er dog ikke helt enig.

- Det er muligt, at kommunen af en eller anden grund har dæmmet et bestemt område ind for at holde sig tør der. Men effekten på resten af området er det samme som at tage en spand vand ud af havet. Med milliarder af kubikmeter vand i Limfjorden kan man alligevel ikke gøre noget ved vandstanden. Hver især må dæmme sig ind, hvis man vil beskytte sig, siger Jes Vollertsen, professor i Afløbssystemer, Aalborg Universitet

Professoren giver dog butiksejeren ret i, at hun kan få problemer, når vandet skal trække sig tilbage efter oversvømmelsen.

-Så vil der stå en sø på hendes side. Og så vil det godt kunne tage længere tid for vandet at sive væk, siger eksperten.

Marianne Villadsen, ejeren af Interiør, overvejer nu at lægge sag an mod Aalborg Kommune.

- Jeg kan jo heller ikke bare flytte, for jeg ejer bygningen. Så er det lidt sværere bare at forlade forretningen, siger hun.


Seneste nyt

fra Nordjylland