Ekspert: Tvangsfjernede børn bør ikke skilles

Den ældste af de tvangsfjernede børn i Serritslevsagen kritiserer Brønderslev Kommune for at hans søskende ikke er anbragt det samme sted, men spredt ud på 3 opholdssteder i Nordjylland. Han bakkes nu op af en af de førende eksperter på området.

Den nu 18-årige Martin Jensen kritiserede i går i TV-avisen at hans søskende ikke er samlet på et sted. Det ville ifølge Karin Kildedal fra Aalborg Universitet normalt også være det bedste.

- Al forskning peger på at det bedste er at søskende bliver sammen. Nogle gange bryder plejeforhold sammen hvis man har adskilt søskende, fordi de børn der er anbragt i en familie savner de andre børn, og det betyder så at de har svært ved at knytte sig til den familie de bor hos, siger lektor Karin Kildedal, Aalborg Universitet til TV2/NORD.

Brønderslev Kommune har deres egne eksperter og de mener noget andet.

- I det her tilfælde der har vi haft et samarbejde med nogle eksterne faglige folk, og på baggrund af de anbefalinger de er kommet med har vi besluttet at gøre det på den her måde, siger børne- og kulturdirektør Henning Risager, Brønderslev Kommune til TV2/NORD.

Karin Kildedal erkender, at der kan være praktiske problemer der gør at man er nødt til at skille søskende ad når de bliver tvangsfjernet.

- Men så er det ikke for børnenes skyld. Så er det fordi man ikke har kunnet finde ud at lave en samlet anbringelse, fordi børnene hver for sig har så store behov så det kan være svært at finde et sted hvor de alle kan være, siger lektor Karin Kildedal, Aalborg Universitet til TV2/NORD.

Brønderslev Kommune påpeger at man er opmærksom på at børnene har behov for hinanden.


Seneste nyt

fra Nordjylland