Ekstra limfjordsforbindelse på vej

 Ekstra limfjordsforbindelse på vej

Limfjordsforbindelse nummer tre er rykket tættere på end nogensinde før. Nu tegner der sig et flertal i folketinget, som vil i gang med at kigge på en ny forbindelse.

For en måned siden var forbindelsen end ikke med i regeringens store trafikplan. Men efter at en Nordjysk delegation Torsdag havde foretræde for trafikudvalget på Christiansborg, er trafikordførerne fra de store partier indstillet på at Nordjylland skal have en tredje limfjordsforbindelse.

- Vi vil meget gerne have løftet området og det er klart at det sander til, siger Magnus Heunicke, trafikordfører for Socialdemokraterne.

De radikale, Dansk Folkeparti og selv Venstres trafikordførere følger trop og vil i arbejdstøjet.

- Det står helt klart at der er brug for at få iværksat en VVM undersøgelse af den tredje limfjordsforbindelse således vi har et sikkert beslutningsgrundlag, siger Kristian Pihl Lorentzen, Venstres trafikordfører

Og der er tydelig tilfredshed, efter mødet, blandt de nordjyske delegationsmedlemmer.

- Det er jeg meget tilfreds med. Det tegner jo til at der kan tegnes et flertal i folketinget for at få gennemført en tredje forbindelse og det er vi meget tilfredse med, at det ser ud til at være på plads, siger Borgmester Egon Plejdrup, Formand for Kommunekontaktrådet i Nordjylland.


Seneste nyt

fra Nordjylland