El-brand i Rema 1000: Købmand kæmper mod tiden for at redde madvarer

Foto: Per Frank Paulsen (Arkivfoto)

En brand i en el-tavle i Rema 1000 i Hjørring giver købmanden og det øvrige personale sved på panden.

En lille og relativt banal brand i Rema 1000 på Odinsvej i Hjørring kan ende med at blive en kostbar affære.

Den lille brand opstod nemlig i en el-tavle i det teknikrum hvor alle kølediske og frostbokse får strøm fra, så da branden brød ud gik strømmen, og så blev de mange køle- og frostvarer pludselig ikke kølet længere.

- Lige pludselig tikker der en masse kølealarmer ind på min telefon, så jeg går ned i teknikrummet for at se, hvad der foregår, og da jeg så åbner døren bliver jeg mødt af en tyk sort røg, fortæller Torben Jensen, der er købmand i Rema 1000-kæden og driver forretningen på Odinsvej.

Læs også Splinterny spejderhytte i brand: Vi var klar til at flytte ind

Nordjyllands Beredskab blev omgående tilkaldt, og de kunne hurtigt få branden slukket. Kunderne i butikken blev kortvarigt evakueret mens branden blev slukket, men efterfølgende er butikken igen åben, og der er ingen varer, der har taget skade af røgen fra branden. Det kan de til gengæld ende med at gøre på grund af den manglende køling.

- Man kæmper jo mod tiden, men jeg tror det hele ender lykkeligt, så vi ikke skal kassere noget, fortæller Torben Jensen, der onsdag eftermiddag er i fuld gang med at flytte madvarer.

- Der er en kølecontainer på vej, som vi skal have fyldt med mad inden vi kan flytte det tilbage igen, når der er strøm på køleanlæggene igen.

Hjørringensere, der mangler det sidste til aftensmaden kan stadig plukke varer i kølediskene. Temperaturerne er nemlig stadig fint indenfor det tilladte, og Torben Jensen holder sammen med personalet i butikken et skarpt øje på om det ændrer sig.

Læs også Brand i Aalborg: Hurtig nabohjælp reddede huset

Flere nyheder fra TV2 Nord