El- og Fyrstrid i Hirtshals

Hirtshals Strømforsyning har doneret tre millioner til købet af det gamle fyr. Men nogle private forbrugere er stærkt utilfredse med den gavmilde donation.

Hirtshals Fyr kan ses viden om, og har været et stolt vartegn for byen siden 1862. Thorkild Krøgh er glad for at bygningerne snart igen kommer på lokale hænder. Men han er langt fra tilfreds med den måde købet bliver realiseret på:

- På én eller anden måde synes vi, at de tre millioner må være betalt for meget af forbrugerne på et tidspunkt, og vi sætter spørgsmålstegn ved, om man kan eller må finansiere det på den måde, siger han til TV2/Nord.

Torben Vandsted, formand for Hirtshals Strømforsyning, synes det er et mærkeligt tidpunkt at rejse kritikken på. Debatten har kørt i flere år, og bevillingen blev godkendt på to ekstraordinære generalforsamlinger i efteråret.

- Vi har fulgt alle love og regler i denne proces. Det ville have klædt klagerne, hvis de var kommet med deres synspunkter på et tidspunkt, hvor de kunne have været en del af debatten, siger han til TV2/Nord.

Flere nyheder fra TV2 Nord