Elbil-dage skudt i gang

Der bliver sat fokus på den klimavenlige transport, når Hjørring Kommune og Nord Energi afholder elbil-dage i Hjørring.

Fremtidens svar på elbiler er i disse dage udstillet i Codanhus i Hjørring. Mandag blev elbildagene skudt i gang med borgmestertale og den tidligere Le Mans vinder, John Nielsen, prøvekørte en elbil.

Der vil også være mulighed for selv at prøve kræfter med de eldrevne køretøjer på både to og fire hjul.

- Det er en skøn afveksling fra en benzindreven bil. Man kan pludselig høre radioen og ikke kun larm fra motoren, når man kører i den, siger Thomas Dybro Andersen, miljømedarbejder hos Hjørring Kommune og en af de ansatte hos kommunen, der har prøvekørt en elbil.

Årsagen bag afholdelse af elbildagen er afsløringen af kommunens nye elbil og ønsket om at sætte fokus på klima og bæredygtighed i forbindelse med transport. Hjørring Kommune har i forbindelse med nye leasingaftaler på mere brændstoføkonomiske biler taget skridtet videre med leasingen af en elbil til Teknik- og Miljøområdet i kommunen.

- Vi tror på, at transport baseret på elektricitet er fremtiden, og derfor giver det god mening for os i kommunen, også at tænke fremadrettet på transportområdet, lyder det fra Hjørrings borgmester, Arne Boelt.

Se indslaget i TV2/NORD 19.30 mandag.


Seneste nyt

fra Nordjylland