Elevatorer på Skørping Station står stille på syvende uge

Trods løfter om reparation og forsikringer om, at elevatoren på Skørping Station har førsteprioritet for Banedanmark, har stationselevatorerne stået stille siden begyndelsen af november.

Halvanden måned. Så længe har de fem elevatorer på Skørping Station, der skal sørge for, at ældre, handicappede og barnevogne ikke skal forcere besværlige eller ligefrem umulige trapper for at komme fra et spor til et andet, nu stået stille. Ude af drift.

Og det på trods af, at Banedanmark den 24. november i en mail til Skørping Borgerforening beklagede de mange problemer med elevatoren og lovede snarlig udbedring.

- Banedanmark er pt. i dialog med entreprenøren, der har opsat og vedligeholder elevatorerne. Parterne arbejder på at udrede fejl og mangler med henblik på udbedring. Udredningen forventes afsluttet i indeværende uge, hvorefter arbejdet straks igangsættes. Banedanmark understreger, at en genåbning af elevatorerne har højeste prioritet, skrev direktionsassistent Kim Backmann Paulsen fra Banedanmark i slutningen af november.

quote Denne situation er ikke acceptabel. Jeg vil på det kraftigste opfordre Banedanmark til at sætte handling bag ordene om at prioritere genåbningen, således at elevatorerne med det samme bliver funktionsdygtige

Leon Sebbelin (Rad.V.) i åbent brev til Banedanmark

Men knap en måned senere er der altså ikke sket spor med elevatoren, som også tidligere har voldt problemer og oven i købet holdt en 12-årig pige fanget i fire timer i maj i år på grund af tekniske problemer.

Det får nu borgmester i Rebil Kommune, Leon Sebbelin, til at sende Banedanmark et åbent brev med en stærk appel til at få problemet løst.

- Denne situation er ikke acceptabel. Jeg vil på det kraftigste opfordre Banedanmark til at sætte handling bag ordene om at prioritere genåbningen, således at elevatorerne med det samme bliver funktionsdygtige, skriver borgmesteren.

Det er på grund af et sikkerhedsproblem, at elevatorerne på stationen har været slukket siden den 3. november. Men uanset forklaringen, så er det ikke godt nok, at der endnu ikke er gang i elevatorerne. Det mener bestyrelsesmedlem i Skørping Borgerforening, Carl Peder Bevensee.

- Jeg synes, at det er dybt urimeligt. Det er urimeligt over for de borgere, som er afhængige af, at elevatorerne virker. Nu har Banedanmark snakket og snakket, men der er ikke sket noget endnu, det er for dårligt, siger han.

Over for TV2 Nord forklarer Banedanmark i dag, at problemet med elevatorerne endnu ikke er løst, fordi man har ventet på reservedele fra udlandet. De erkender, at situationen ikke har været løst tilfredsstillende.

- Det er ikke godt nok. Jeg beklager i meget høj grad, at problemet ikke er blevet løst endnu. Jeg er godt klar over, at det er et stort problem for mange på stationen, og derfor er jeg også ked af, at vi har det her problem, siger Randi Skogstad, Områdechef Teknik, Banedanmark.

quote Det er ikke godt nok. Jeg beklager i meget høj grad, at problemet ikke er blevet løst endnu. Jeg er godt klar over, at det er et stort problem for mange på stationen, og derfor er jeg også ked af, at vi har det her problem.

Randi Skogstad, Områdechef Teknik, Banedanmark

Hun forklarer, at Banedanmark blandt andet har haft nogle problemer med at få leveret de nødvendige reservedele af forskellige leverandører. Dem har de fået nu, og derfor håber Randi Skogstad, at nogle af elevatorerne på stationen kan være klar til at køre igen  torsdag den 22. december.

- På Skørping Station arbejder vi benhårdt på at kunne åbne tre ud af de fem elevatorer inden jul. Mit håb er, at vi kan tænde for dem torsdag aften i denne uge. De to sidste dem knokler vi også for at få tændt, men der er lidt større udfordringer med dem. Jeg håber, at de også kan blive tændt inden jul, men når vi ikke det, så bliver det i det nye år, forklarer hun.

Hun kan dog ikke udstede nogle garantier for, at elevatorerne efter halvanden måneds stilstand endelig er klar til at køre igen på torsdag.

Kan du garantere, at elevatorerne tænder på torsdag?

- Nej det kan jeg desværre ikke, for de er ikke klar endnu. Og vi skal have gennemført en besigtigelse af dem, inden vi kan tænde for dem, så vi er sikre på, at de sikkerhedsmæssigt lever op til vores krav, fortæller Randi Skogstad.

I Skørping håber Carl Peder Bevensee fra borgerforeningen nu, at elevatorerne endelig kommer i gang igen. Han forklarer dog, at det er småt med tilliden til Banedanmark for øjeblikket.

- De har snakket og beklaget flere gange, uden der er sket noget. Jeg kan godt tvivle på, om de bliver fikset. Men jeg håber det. Jeg kan ikke se, hvad man ellers skal gøre, med den situation vi er i, slutter han.


Seneste nyt

fra Nordjylland