Elever fra Nørresundby Gymnasium så Notre Dame brænde

Gymnasieelever var i den berømte kirke i Paris, kun få timer før den brændte.

Da franskelever fra Nørresundby Gymnasium forlod Notre Dame-kirken i Paris mandag eftermiddag ved 16-tiden, anede de ikke, at de ville blive nogle af de allersidste, der så den smukke kirke, før flammerne brød ud. 

- Vi går rundt og er lidt rystede lige nu, når vi ser billeder af kirken og flammerne. Vi så ikke noget selv, men da vi hørte om branden, skulle man bare gå udenfor - man kunne se røgen overalt i Paris, fortæller gymnasielærer Trine Dam Jakobsen på en telefon fra byernes by.

- Vi blev vist rundt i kirken i et par timer og fik fortalt en masse spændende historier af en amerikansk guide. Vi noterede os intet usædvanligt, mens vi var der, og jeg tror, nogle af eleverne nok kedede sig lidt undervejs. Efterfølgende er det gået op for dem, hvor stor en kulturarv, der er gået tabt, siger Trine Dam Jakobsen. 

- Flere af eleverne har været berørte af situationen, og nogle tog i aftes ind i nærheden af kirken og filmede røgen. Et par elever mødte en franskmand, der brød totalt sammen, mens han fortalte om sin kærlighed til kirken. Andre mødte masser af parisere, der gik rundt helt forstenede i udtrykket, efter de havde hørt, at Notre Dame var i brand. 

Eleverne fra Nørresundby Gymnasium skal mødes i eftermiddag, og sammen beslutter de, om de skal ind og se ruinerne, der engang var Notre Dame. 

Elevfoto fra Paris. 
Elevfoto fra Paris. 

Seneste nyt

fra Nordjylland