Elever har fået fri fra skole for at fejre Frederikshavn

Alle skoleelever i Frederikshavn har fået fri fra skole i dag i anledning af, at det lige præcis i dag er 200 år siden, at byen officielt blev tildelt titlen som købstad.

En af de mange elever, som TV2Nords reporter, Christina Schmidth, mødte på havnen tirsdag formiddag, er Julie Moselund fra Nordstjerneskolen.

Hun var ikke i tvivl om, at det er en helt særlig dag for hele byen. Og hun har svært ved at skjule sin begejstring over, at selve Kronprins Frederik valgte at takke ja til invitationen fra byen og komme forbi på selve jubilæumsdagen.

- Jeg synes det er fedt, rigtigt fedt, og synes jeg, han var pæn, siger Julie Moselund.

Julie Moselunds lærer Birthe Christensen var med på havnen fra morgenstunden, men fejringen begyndte for hende endnu tidligere, nemlig derhjemme, da alle i byen med en flagstang var blevet opfordret til netop i dag at hejse flaget.

- Min dag startede tidligt i morges, jeg var ude at hejse flaget, siger Birthe Christensen.

Frederikshavns jubilæum følger vi tæt hele dagen på TV2Nord, Og ikke mindst Kronprinsens besøg. Det er et besøg, du kan opleve højdepunkterne fra lige her på TV2 Nord / Salto fra klokken 19.50 tirsdag aften. TV2 Nords hold filmer dagen igennem, og de bedste klip bliver samlet i en 30 minutter lang live-udsendelse fra toppen af Hotel Jutlandia i Frederikshavn.

- Vi er med på første parket, fra Kronprins Frederik ankommer med Dannebrog kl. 10, og til festen ebber ud om aftenen, fortæller TV2 Nords egnsredaktør i Vendsyssel, Jesper Christiansen, der står i spidsen for dækningen.

- Men 200-års dagen er først og fremmest også en stor folkefest, og det kommer vores reportager til at afspejle. Vi er naturligvis med, når frederikshavnerne samles på Paradiskajen, som i dagens anledning er omdannet til én stor festplads, tilføjer Jesper Christiansen.


Seneste nyt

fra Nordjylland