Elever lærer at redde liv

Foto: Amalie Lindeburg

Højene Skolecenter skiftede hverdagens undervisning ud med læren i at redde liv, da de brugte en dag i vandet.

På Højene Skolecenter har man i flere år haft svømmedage på programmet. Her skal fjerde- og femteklasser lære at færdes i vandet, både under leg og i tilfælde af ulykker.

Og efter at have lært om faren ved strøm i vandet og at svømme med tungt og vådt tøj, havde de nye livreddere nu fået helt styr på, hvad de skal være opmærksomme på, når de opholder sig i vandet.

- Vi skal passe på ved kanterne, og så har vi lært at redde folk og redde dem med tøj på, for at mærke hvor tungt det var. Så har vi også prøvet sådan noget førstehjælp, hvis folk bliver kvalt i vandet og en masse andre ting, siger Mathilde May Christensen, der går i 4. klasse på Højene Skolecenter.

Det er i et samarbejde med FALCK, at den stod på genoplivning, krydsspejling og bjergning, da eleverne besøgte Vandhuset i Hjørring. Og deres svømmelærer understreger vigtigheden af at være tryg ved vand.

- Det er selvfølgelig vigtigt, fordi vi bor, hvor vi bor. Vi bor i et land, der er omgivet af vand, og vi har også en tiltagende udbygning af sommerland med masser af bademuligher, hvor der også kan opstå farlige situationer med vand. Altså vand er jo pragtfuldt at beskæftige sig med, men man skal også vide, at man skal have respekt for tingene, siger Ejgil Kristensen, der er svømmelærer på Højene Skolecenter.

01:03

Med sommerens forhåbentlig mange kommende strandture på vej har skoleelever i Hjørring i dag lært en vigtig lektie. De har i dag lært at redde liv.

Luk video

Flere nyheder fra TV2 Nord