Elever tester sundheden

Eleverne på Tech College Aalborg mærker på deres egen krop, hvad det vil sige at være sund eller usund i et forsøg på at inspirere dem til en bedre livsstil.

Tirsdag og onsdag er ikke to helt almindelige skoledage for 800 elever på Tech College Aalborg. Skolen sætter nemlig fokus på sundhed, og eleverne kan få testet deres egen krop og lære om, hvad der egentlig er i det, de spiser. Det er et landsdækkende projekt, som Tech College Aalborg er med i. Projektet skal forbedre sundheden hos erhvervsskoleeleverne.

- Jeg håber sundhedseksperimentariet bliver en øjenåbner for de elever, som har en livsstil, der kan forbedres, siger uddannelseschef på Tech College Aalborg, Ole Ervolder.

Meningen med arrangementet er, at det også skal være sjovt at lære om sundhed, så eleverne kan også teste reflekser med fuldebriller og binde snørrebånd i sumodragt.

For et år siden startede skolen med at sætte fokus på sund kost, og nu vil skolen gerne gøre mere for at motivere eleverne til en sundere livsstil.

- Det handler selvfølgelig om at give eleverne en mulighed for at få en bedre livsstil, men det handler ligeså meget om at skabe relationer mellem eleverne. Det er rigtig godt med et afbræk fra undervisningen, hvor de kan får nogle gode grin sammen, siger Ole Ervolder.

Alle skolens elever og medarbejdere er blevet meldt ind i Aalborg Firmaidræt, som vil tilbyde dem at gå til f.eks. skydning, bordtennis, fodbold og deltage i motionsløb.


Seneste nyt

fra Nordjylland