Elever tilbage på brandhærget skole

Eleverne på Aalestrup Realskole vendte i dag, onsdag, tilbage til første skoledag efter juleferien. En juleferie, hvor en stor del af deres skole brændte ned.

900 kvadratmeter skole nedbrændt
Oprindelig var planen, at eleverne skulle være begyndt i skole i mandags. Men en brand nytårsnat satte en stopper for det. En hel fløj på 900 kvadratmeter blev opslugt af flammer, og fem klassers faste lokaler gik op i røg. På skolen havde man derfor brug for et par dage til at finde ud af, hvor eleverne skulle placeres i den kommende tid.

Fyrværkeri antændte flamingo
Branden opstod, da fyrværkeri blev kastet ind gennem en rude på skolen. Det antændte flamingo, der lå mellem nyt og gammelt tag i skolefløjen, og derfra bredte ilden sig hurtigt.

- Brandfolkene fortalte, at det simpelthen dryppede ned fra loftet med brændende flamingo, fortæller skoleleder på Aalestrup Realskole, Jan Stigaard.

Træls med nedbrændt skole
Mange elever har efter nytårsnat været forbi skolen for at se, hvor omfattende skaderne var. Og de er meget påvirkede af situationen.

- Vi regnede jo med at komme tilbage til det, vi var taget af sted fra. Og så kommer man og finder ud af, at alle ens ting og klasseværelse er gået op i røg. Det er rigtig træls, siger Jonas Caffey fra 10.b og hans klassekammerat, Mathias Kristensen supplerer:

- Selvfølgelig var det rart med et par ekstra fridage. Og nu er det da også rart at være tilbage på skolen og komme i gang igen. Men det er da forfærdeligt, det der er sket.

Rives ned eller genopbygges
En taksator er ved at vurdere skadernes omfang. Indtil videre ved man ikke, om den nedbrændte fløj skal rives helt ned eller genopbygges.
- Jeg håber, at vi kan have en ny bygning klar til sommer. Men det er nok mere realistisk med efterår eller jul, siger Jan Stigaard.

Erkendt brandstiftelse
En 15-årig dreng har erkendt i retten, at han kastede det fyrværkeri, der antændte branden. Han er nu varetægtsfængslet på en lukket ungdomsinstitution.


Seneste nyt

fra Nordjylland